El mosquit tigre incrementa la seva presència a causa de les pluges del mes d'agost


  • Comparteix:

Les pluges d'aquest mes d'agost han comportat un increment de la presència del mosquit tigre, que en les darreres setmanes s'ha detectat ja també als barris de la Floresta i les Planes, on fins ara quasi no havia tingut presència. Davant l'increment de trucades, l'Ajuntament ha decidit reforçar l'equip responsable d'atendre les consultes ciutadanes, format per tècnics de Medi Ambient i Sanitat, amb els inspectors i supervisors de la via pública.

Després d'un començament d'estiu força tranquil pel que fa a la presència d'aquest insecte a Sant Cugat, el mosquit tigre ha reaparegut amb virulència durant el mes d'agost, a conseqüència sobretot de la pluja. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, que ha afegit que també s'ha notat el fet que moltes persones estiguessin de vacances i que, per tant, hagi baixat el control per part dels ciutadans.

Eduard Pomar

La presència del mosquit tigre es va disparar degut a la gran proliferació de punts de cria que es van formar a causa de les pluges i això es va agreujar perquè molta gent estava de vacances


Segons dades del consistori, des de finals de maig fins l'actualitat, les farmàcies santcugatenques han registrat unes 500 consultes per picades d'aquest insecte, i s'han fet entre 200 i 250 visites a domicilis particulars i diferents indrets del municipi per detectar nius de larves. Les mateixes dades permeten evidenciar que els barris més afectats són els de Mira-sol, Valldoreix i part del centre, però que ja s'ha detectat també la presència d'aquest insecte a Les Planes i la Floresta, on fins ara quasi no havia tingut quasi incidència.

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament ha decidit incrementar l'equip responsable de fer les inspeccions i atendre les consultes dels ciutadans, tasca que fins ara feien tècnics de Medi Ambient i de Sanitat, i ha demanat també que es reforci la dotació de personal des d'altres administracions supramunicipals. Escoltem Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Degut ala gran quantitat de trucares i inspeccions, des d'aquesta setmana s'ha demanat la implicació i col·laboració dels supervisors de la via pública en aquestes tasques.


Des de l'Ajuntament continuen treballant també en l'ordenança municipal que regularà l'actuació davant d'aquesta problemàtica, i que podria estar enllestida en uns mesos, i resten a l'espera de l'estudi que està elaborant la Generalitat per conèixer el grau d'afectació d'aquest insecte, que a hores d'ara s'ha detectat ja en diferents municipis com Cerdanyola, Ripollet, Terrassa o Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.