Forkids inaugura una escola rural al sud de l'Índia, finançada amb donacions solidàries


  • Comparteix:

L'ONG local valora positivament el programa de microdrèdits per a dones engegat a la regió

L'ONG local valora positivament el programa de microdrèdits per a dones engegat a la regió

L'ONG santcugatenca Forkids ha inaugurat ja l'escola que ha construït en una regió agrícola del sud de l'Índia gràcies a les donacions dels socis, l'Ajuntament i diverses entitats. El centre, que ha costat més de 96.000 euros, ha començat el curs amb prop de 400 nens i nenes.

379 nens i nenes des de parvulari fins a cinquè de primària han començat ja el curs a l'escola rural que ha construït l'ONG Forkids en una regió del sud de l'Índia, on l'entitat treballa des de fa uns anys. L'edifici consta de 13 aules, una sala d'informàtica, una biblioteca i un laboratori. La responsable de Forkids, Maria José Pellicer, ha dit al magazín 'Barra Lliure' que després de tres anys de treball, la inauguració de l'escola és 'un somni fet realitat'.

Maria José Pellicer

És un somni que ha estat possible gràcies a la col·laboració de diferents entitats, de l'Ajuntament i dels padrins de Forkids.


L'Ajuntament, a través de la partida d'ajut al desenvolupament, ha finançat aproximadament una tercera part del cost de les obres, mentre que la resta del cost s'ha cobert amb donacions solidàries d'entitats i persones. Durant tot el 2004, l'ONG Forkids s'ha dedicat a equipar l'escola, construir un pou d'extracció d'aigua i posar tanques al perímetre escolar.

Paral·lelament, Forkids ha començat ja a avaluar el programa de microcrèdits per a dones que ha engegat en aquesta regió de l'Índia, gràcies a l'aportació econòmica de la partida d'ajuda a la cooperació de l'Ajuntament. En total s'han repartit 12.000 euros, que serviran a les dones per desenvolupar projectes personals. A més, com explica Maria José Pellicer, els interessos dels crèdits es reinvertiran per donar cobertura a les pensions de les dones grans.

Maria José Pellicer

Amb els microcrèdits, la majoria de dones han comprat vaques per fer llet i poder pagar els interessos. Les pròpies dones han pactat destinar els interessos a crear un fons socials per a les pensions de les dones grans.


D'altra banda, Forkids segueix col·laborant amb l'Hospital de Sera, que es troba en un monestir de monjos tibetans exiliats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.