El servei de medicina nuclear de l'HGC doblarà la seva capacitat assistencial


  • Comparteix:

L'entrada de la Corporació Sanitària CRC, que es fa càrrec d'aquest servei, ha suposat una forta inversió i una millora teconlògica

L'entrada de la Corporació Sanitària CRC, que es fa càrrec d'aquest servei, ha suposat una forta inversió i una millora teconlògica

El servei de medicina nuclear de l'Hospital General de Catalunya (HGC) podrà doblar la seva capacitat assistencial gràcies a la forta inversió tecnològica que està fent la Corporació Sanitària CRC, que es fa càrrec del servei des de principis d'any. D'aquesta manera, els pacients del Vallès podran millorar la seva qualitat assistencial, reduint el nivell de radiació, aconseguint un diagnòstic més ràpid i fiable o un accés més fàcil a l'arxiu electrònic de la seva història clínica.

L'entrada de la Corporació Sanitària CRC, que des de primers d'any es fa càrrec del servei de medicina nuclear de l'HGC, suposa una inversió de 300.000 euros i una millora de tot el sistema informàtic.

El responsable d'aquest servei, el doctor Emili Martínez Miralles, ha explicat que d'aquesta manera, es potencia un servei que ja funcionava a l'Hospital General però que ara es reforçarà amb les darreres tecnologies. Així, molts dels pacients del Vallès que fins s'havien de desplaçar a Barcelona per algunes proves mèdiques, ara podran evitar-ho.

Emili Martínez Miralles

Els metges del Vallès estan en una zona amb molta demanda d'aquests serveis i amb aquestes millores es podra evitar el desplaçament a Barcelona de molts pacients


Des de CRC i l'HGC han volgut destacar que si durant el que portem de 2005 s'han atès 2.500 pacients, el proper any s'espera que es podrà arribar als 5.000, això comptant també amb la futura adquisició d'un aparell de gammacàmera de doble capçal que permetrà fer exploracions de tipus pulmonar, neurològic, cardiovascular i osteoarticular amb alta resolució i amb una precisa localització de diferents tipus de lesions.

Cal destacar també que amb la inclusió del servei de medicina nuclear de l'HGC a la xarxa de telemedicina del grup CRC, es disposa d'especialistes a distància que gràcies a la seva integració en xarxa, permet evitar les guàrdies presencials del metge especialista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.