Dos candidats opten al càrrec de rector de la UAB


  • Comparteix:

Les eleccions tindran lloc el proper 22 de novembre

Les eleccions tindran lloc el proper 22 de novembre

La Universitat Autònoma Barcelona (UAB) celebrarà eleccions per escollir un nou rector el proper 22 de novembre. Per primera vegada en els darrers 12 anys, s'han presentat dues candidatures, la de l'actual rector, Lluís Ferrer, i la del catedràtic en ciència política i de l'administració, Joaquim Maria Molins.

Els dos candidats han donat el tret de sortida al procés electoral amb la presentació dels seus objectius i programes.

L'actual rector, Lluís Ferrer, ha afirmat que es presenta amb un equip paritari i parcialment renovat, amb la voluntat de donar continuïtat al projecte dels darrers 4 anys però amb energies renovades. En aquest sentit, ha destacat que la seva és una candidatura basada en la il·lusió, la confiança en la universitat i la responsabilitat.

Lluís Ferrer

Ens tornem a presentar per 3 motius: una il·lusió i convenciment en el projecte, una confiança en la UAB i la responsabilitat cap als projectes engegats


El catedràtic en medicina i cirurgia animal ha presentat alguns dels seus projectes de futur que passen per encetar un diàleg sobre la conciliació dels estudis i la vida laboral, crear una oficina d'atenció integral a les persones estrangeres, reestructurar la quantitat d'estudiants de grau i postgrau o construir un nou campus científic. Ferrer també ha fet referència al repte que suposa l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior, que considera una oportunitat per anar repensant i millorant l'oferta acadèmica.

De la seva banda, Joaquim Maria Molins, ha explicat que la seva candidatura és fruït de 3 preocupacions: la necessitat de remuntar la situació i gestió dels recursos humans de la universitat, la voluntat de posar en primer pla la cultura de l'esforç, i la preocupació pel procés d'adaptació a l'Espai Europeu d'Educació Secundària. En aquest sentit, ha remarcat que és un procés complicat i que cal fer-lo amb seriositat i molta prudència.

Joaquim Maria Molins

Si sóc rector introduiré seny i idees clares a la UAB i demanaré amb la mateixa energia seny i serietat al DURSI i al Ministeri


El catedràtic de Ciència Política i de l'Administració ha afegit també que no es tracta de criticar el que s'ha fet fins ara sinó d'obrir un debat d'idees dins de la universitat i enriquir així el centre.

Les eleccions tindran lloc el dia 22 de novembre i podran votar un total de 36.545 persones entre alumnes i personal de la UAB.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.