Gabriel Ruiz fa un balanç positiu dels seus 14 anys al front del CPA però reconeix la manca de joves


  • Comparteix:

L'expresident de l'entitat marxarà a Jerez de la Frontera per Nadal

L'expresident de l'entitat marxarà a Jerez de la Frontera per Nadal

L'expresident del Centro Popular Andaluz (CPA), Gabriel Ruiz, fa un balanç positiu dels seus 14 anys al front de l'entitat, tot i que reconeix que l'assignatura pendent ha estat apropar-se més als joves. Ruiz, que té previst marxar a Jerez de la Frontera per Nadal, s'acomiada de Sant Cugat amb pena i reconeixement per Catalunya, a la que considera una 'segona mare'.

Coincidint amb l'elecció d'Antonio Rodríguez com a nou president del CPA, Gabriel Ruiz ha fet balanç dels seus cinc mandats al capdavant de l'entitat, des de l'any 1991. Ruiz considera que ara s'ha tancat una etapa exitosa, en què s'han aconseguit cobrir tots els objectius plantejats, tot i que reconeix una única assignatura pendent.

Gabriel Ruiz

S'han cobert tots els objectius, menys atreure la joventut fins a l'entitat. En això no hem tingut èxit.


Després de veure convertit en realitat el somni de la construcció de la nova seu del CPA, que Ruiz calcula que podria inaugurar-se al setembre de l'any vinent, l'expresident de l'entitat andalusa ha decidit tornar a la seva terra natal i instal·lar-se a Jerez de la Frontera a partir d'aquest Nadal. Ruiz deixa Sant Cugat amb un sentiment de pena i agraïment, i considera que Catalunya s'ha convertit, en els últims 40 anys, en la seva 'segona mare'.

Gabriel Ruiz

Sóc un andalús santcugatenc. Me'n vaig amb una pena profunda. Catalunya és la meva segona mare metafòrica. En 40 anys, mai he tingut cap problema aquí.


Des d'Andalusia, Gabriel Ruiz continuarà vinculat amb el CPA de Sant Cugat com a delegat de l'entitat per a les relacions institucionals amb la Junta d'Andalusia. Paral·lelament, Ruiz vol contribuir a desencallar el projecte d'agermanament entre Sant Cugat i la població sevillana de Montellano, que ara està en 'via morta' perquè, segons Ruiz, el nou equip de govern del municipi andalús té altres problemes que ha de resoldre prioritàriament.

Gabriel Ruiz serà un dels protagonistes del magazín 'Sant Cugat a Fons' de Ràdio Sant Cugat aquest divendres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.