La revista Gausac celebra el número 25 amb una exposició de les portades dels seus 13 anys d'història


  • Comparteix:

La Casa de Cultura acull la mostra

La Casa de Cultura acull la mostra

Una exposició a la Casa de Cultura mostra les portades dels 13 anys d'història de la revista Gausac en què s'hi recullen obres d'artistes locals com Josep Grau-Garriga, Adolf o Imma Pueyo, entre d'altres. Amb aquesta mostra se celebra la publicació del número 25 de la revista del Grup d'Estudis Locals (GEL).

El Grup d'Estudis Locals (GEL) commemora la publicació del número 25 de la seva revista, 'Gausac', amb una exposició de les portades dels números que s'han publicat al llarg dels seus 13 anys d'història. Durant aquest temps, s'han publicat més de 361 articles caracteritzats pel rigor científic i per utilitzar un llenguatge planer a l'abast de tots els públics.

Entre els continguts de la revista hi destaquen les ressenyes de llibres, exposicions i actes diversos, articles d'opinió i també un espai de didàctica del medi local adreçada als professors de primària. Escoltem un dels mebres del Grup d'Estudis Locals, Domènec Miquel.

Domènec Miquel

Hem publicat 92 estudis i un total de 1.344 pàgines. Crec que podem dir que a Sant Cugat hi ha un abans i un després de Gausac.


L'alcalde, Lluís Recoder, ha assistit a la inauguració de l'exposició i ha agraït la feina del Grup d'Estudis Locals ja que al llarg d'aquest anys s'ha preocupat per mantenir viva la memòria local. Recoder ha apuntat que una ciutat que creix tant com Sant Cugat necessita subratllar constantment els elements que la identifiquen perquè les persones que hi viuen se sentin santcugatencs.

Lluís Recoder

Gausac porta 13 anys concretant el sentiment de pertinença i identitat i en una ciutat que creix tan de pressa com Sant Cugat és imprescindible.


La inauguració de l'exposició ha comptat també amb la presència del director del Centre UNESCO de Catalunya, l'historiador Agustí Colomines. Colomines, que va publicar un article en el número 7 de la revista Gausac, ha estat l'encarregat d'explicar els inicis dels Grups d'Estudis Locals i ha remarcat que recuperar la història local és una manera d'apropar-se a la història nacional i fer així una renovació historiogràfica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.