Veïns de Valldoreix reclamen al jutge que revisi el cas de la dona de 82 anys que està a punt de ser desnonada


  • Comparteix:

Un grup de veïns de Valldoreix han instat els jutjats de Rubí a revisar el cas de Serafina Cruz, una dona de 82 anys que corre el risc de ser desnonada després que la casa on viu des de fa més de 40 anys hagi estat subhastada per pagar els deutes del seu fill. Els veïns consideren que la dona ha estat víctima d'una estafa i que té dret a continuar vivint a casa seva. De moment, els nous propietaris han començat a netejar el pati de la finca on la dona ha acumulat tot tipus d'objectes i de brossa.

Veïns i EMD de Valldoreix han manifestat la seva preocupació per la situació en que es troba Serafina Cruz, que està a punt de ser desnonada de la seva casa del número 123 de l'avinguda Baixador, després que el seu fill petit hipotequés la finca i la perdés en no poder pagar els deutes.

Tot i que durant l'estiu passat, alguns veïns de la zona van denunciar les condicions d'insalubritat en que viu la dona, que pateix el síndrome de Diogènes i viu envoltada d'objectes personals i de brossa, la majoria dels veïns del barri s'estan movent per mirar d'evitar que hagi d'abandonar la casa.

En aquest sentit, ja han instat al jutge de Rubí que va portar el cas perquè torni a revisar-lo, ja que consideren que el procediment de la subhasta planteja dubtes. Així ho ha explicat a títol personal, la vocal de l'EMD de Valldoreix, Mercedes Rojo.

Mercedes Rojo

Un grup de veïns el que hem intentat és resoldre el problema d'higiene pública que hi ha, perquè té tones de brossa, però també defensem que a aquesta dona no se la pot desallotjar ja que creiem que els tràmits no es van fer correctament


Pel que fa a l'actuació de l'Entitat Municipal Descentralitzada, Rojo ha explicat que la seva obligació és vetllar perquè s'executi l'ordre de neteja, tal i com ja van fer fa 8 anys, però que en cap cas instaran a que es faci un desallotjament.

Mercedes Rojo

En cap moment instarem el tema del desallotjament, només el de la neteja. Si el propietari no ho fa, que ja ha començat, serà l'EMD qui acabi executant l'ordre de neteja


Els veïns de Serafina Cruz consideren que la dona, que des de fa mesos viu al porxo de casa seva, ha estat enganyada pels seus fills i que si la treuen de casa seva, acabarà vivint al carrer ja que no vol anar a una residència i legalment no pot obligar-se-la ja que no està incapacitada per prendre aquesta decisió.

Recordem que des de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament se li ha ofert en diverses ocasions una plaça en una residència que ella sempre ha rebutjat. La dona tampoc accepta acollir-se als serveis del Centre de Dia, que ha abandonat per pròpia voluntat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.