Unipau celebra el monogràfic 'Pensament per la pau' aquest cap de setmana


  • Comparteix:

La Universitat Internacional de la Pau (UNIPAU) celebra el tercer seminari d'hivern aquest cap de setmana al Centre Borja. Els pensaments antibèlics en l'obra de Leon Tolstoi, Virginia Woolf i Bertold Brecht seran l'eix central d'aquesta trobada. Les sessions inclouran ponències, debats i lectures dramatitzades.

L'esperit pacisfista de tres grans escriptors de la literatura universal, Leon Tolstoi, Virginia Woolf i Bertold Brecht arriba aquest cap de setmana al Centre Borja en la tercera edició del monogràfic 'Pensaments per la Pau', organitzat per Unipau. El seminari sosté que la literatura és un eix fonamental per entendre les actituds de les persones davant dels conflictes i de la construcció de pau.

Segons el president d'Unipau, Arcadi Oliveres, l'antibelicisme també es troba en l'àmbit de la ciència i la cultura.

Arcadi Oliveres

Tolstoi és un gran escriptor pacifista que va inspirar a Gandi, l'obra de Brecht va destacar durant la II Guerra Mundial i Woolf es va comprometre de forma clara contra l'armament nuclear durant la post-guerra.


El professor de filosofia del dret de la UB, José Luis Gordillo, aproparà el pensament pacifista de Tolstoi. L'investigador en pau i desarmament Pere Ortega ho farà amb Brecht. L'exposició de l'obra de Woolf anirà a càrrec d'Anna Grau, del Grup Giulia Ainolfi. Els assistents també escoltaran fragments de les obres dels autors mitjançant lectures dramatitzades, coordinades per Àlvar Roda.

La directora de la Unipau, Neus Sotomayor, ha explicat que aquest seminari està pretén aportar una reflexió més teòrica sobre el pensament pacifista en contraposició al seminari d'estiu, que se centra en diferents conflictes geopolítics o econòmics.

Neus Sotomayor

Calia una reflexió també sobre el pensament pacifista a la nostra societat. Aquest seminari ofereix una reflexió més teòrica.


D'altra banda, la Mediterrània i el nord de l'Àfrica protagonitzaran l'edició del seminari d'estiu d'enguany. El curs, titulat 'La Mediterrània: dues ribes, un món. Reflexions per a la solució dels conflictes', tindrà lloc entre el 13 i el 19 de juliol al Centre Borja.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.