Sant Cugat dedica el mes de març a homenatjar les dones amb concerts, xerrades i tallers


  • Comparteix:

Una vintena d'activitats omplen la programació del Dia Internacional de la Dona

Una vintena d'activitats omplen la programació del Dia Internacional de la Dona

Un concert de Rosana al Teatre-Auditori, tres pel·lícules del cicle de Cinema d'Autor, xerrades i tallers són algunes de les activitats previstes per commemorar el Dia Internacional de la Dona, que a Sant Cugat s'allargarà del 5 al 23 de març. La regidora d'Igualtat, Marta Subirà, ha dit que l'objectiu és introduir la perspectiva de gènere de forma transversal i promoure les actituds igualitàries en la vida quotidiana.

Entre el 5 i el 23 de març, Sant Cugat s'omplirà d'activitats per homenatjar les dones i sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de continuar treballant per assolir la igualtat entre homes i dones. Enguany, s'han previst una vintena d'actes per commemorar el Dia Internacional de la Dona que aniran a càrrec de l'Ajuntament, a través del servei municipal DonaInformació, l'EMD de Valldoreix i diverses entitats de la ciutat. La programació començarà el 5 de març amb el concert de Rosana al Teatre-Auditori.

La commemoració d'enguany arriba marcada per l'aprovació, al ple de febrer, del Pla Municipal per a la Igualtat Dona-Home. La regidora d'Igualtat, Marta Subirà, assegura que un dels objectius principals és fomentar actituds igualitàries en la vida quotidiana.

Marta Subirà

Des de la regidoria de la Dona volem combatre els fets discriminatoris i vetllar perquè les condicions de les dones siguin justes. També volem promoure actituds igualitàries com distribuir les tasques de la llar i conciliar la vida familiar, laboral i personal.


Les activitats del Dia Internacional de la Dona inclouen, entre d'altres, tres pel·lícules del cicle de Cinema d'Autor: 'Balzac y la joven costurera china', 'Deliciosa Martha' i 'Dancer in the dark'. També s'han programat xerrades, entre les quals destaca una titulada 'Un estatut compromès amb les dones', que se celebrarà el 7 de març a càrrec d'Atena-Dones de Sant Cugat. Els centres cívics dels districtes acolliran exposicions i tallers, mentre que l'EMD de Valldoreix ha preparat xerrades i actuacions teatrals.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha destacat la tasca transversal de diverses àrees de l'Ajuntament que treballen per incloure la perspectiva de gènere a les seves programacions. Segons Solé, aquesta sensibilització municipal ha estat possible gràcies a la tenacitat del servei DonaInformació.

Àngels Solé

Amb la seva tenacitat i insistència, DonaInformació ha fet de 'formigueta' perquè els àmbits de l'Ajuntament vagin incorporant a les seves programacions temes relacionats amb la dona.


Un altre dels actes destacats del Dia de la Dona és la representació de l'obra 'Quatre dones i el sol', de Jordi Pere Cerdà, que es podrà veure al Teatre-Auditori el 18 de març. El mateix dia, el Grup de Dones Immigrants de Sant Cugat organitzarà una trobada de nouvingudes a la Casa de Cultura, amb la col·laboració de 'Sabores del Mundo'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.