Uns adhesius recordaran que cal llençar les escombraries dins dels contenidors


  • Comparteix:

L'Ajuntament col·locarà adhesius a tot els contenidors per recordar que cal llençar les escombraries al dipòsit adequat. Amb aquesta mesura, l'àrea de Civisme pretén evitar que es deixin les bosses fora del contenidor i reduir els comportaments incivics. L'Observatori Sociològic recull que la brutícia urbana és el comportament incívic més freqüent segons els santcugatencs.

'A terra, no!' i 'A dins, sí!' són els textos dels adhesius que col·locarà l'àrea de Civisme a tots els contenidors de la ciutat. L'objectiu de la iniciativa és conscienciar la ciutadania que cal llençar les escombraries als contenidors corresponents. D'aquesta manera, s'impedeixen els problemes d'higiene i mobilitat que generen les escombraries que es deixen al voltant dels dipòsits.

L'Ajuntament pren aquesta mesura després que la setena onada de l'Observatori Sociològic recollís que la brutícia urbana és el comportament incívic més freqüent segons els santcugatencs.

En la presentació de la iniciativa, l'alcalde Lluís Recoder explica per què es col·locaran els adhesius.

Lluís Recoder

Posem aquests adhesius als contenidors per acabar amb l'incivisme i millorar l'aspecte de la ciutat.


L'ordenança municipal contempla l'obligació de dipositar les escombraries dins d'un contenidor i prohibeix abandonar el residus al seu voltant. A més, la normativa obliga a dipositar cada residu al contenidor adequat segons la seva naturalesa. En cas d'incompliment de l'ordenança, la policia local pot sancionar els infractors amb multes de 375 euros com a màxim.

Recoder remarca que la policia vigila els comportaments incívics dels veïns.

Lluís Recoder

La policia vigila els comportaments incívics i sanciona aquestes actituds.


L'Ajuntament calcula col·locar els adhesius als prop de 2.000 contenidors de la ciutat en un període de dos mesos



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.