El pla marc sobre drogues se centra en la prevenció i en la minimització del consum


  • Comparteix:

Prevenir i minimitzar el consum de drogues i fer-ho fugint dels discursos negatius i prohibicionistes dels darrers anys són els principals objectius del pla marc L'Heura de Sant Cugat. La proposta es complementa amb 5.000 fulletons informatius sobre el consum de cocaïna i haixix, que es repartiran a autoescoles i benzineres, entre d'altres llocs.

El símbol de l'Heura com a planta natural que podem trobar a tot arreu i que adopta la forma del municipi de Sant Cugat ha estat l'elegit a l'hora d'il·lustrar aquest pla marc sobre drogues i altres comportaments de risc, que s'implementarà des d'ara i fins l'any 2009. Aquest pla, que ha estat dissenyat a partir de les experiències i de la realitat del nostre municipi, incideix molt especialment en la prevenció, tal com assegura el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs.

Enric Tomàs

Pensem que tot allò que sigui fomentar la prevenció ha de ser l'objectiu de qualsevol pla inclòs dintre de l'àmbit de la salut.


Enric Tomàs ha destacat també el fet que aquest pla hagi estat dissenyat pels propers quatre anys, més enllà dels límits de l'actual mandat. Això ha estat així perquè el pla compta amb el suport unànime de tots els grups polítics de la ciutat i perquè existeix el compromís comú de que tingui èxit. Reforçar el missatge del no consum en els àmbits on no es consumeix, i intentar minimitzar el risc on sí es consumeix, són dues de les idees d'aquest pla de l'Heura, que inclou entre les seves accions destacades el Servei d'Assessorament sobre Drogues. Ho explica la responsable tècnica d'aquest pla, Eulàlia Sort.

Eulàlia Sort

El servei d'assessorament està a disposició de qualsevol sancugatenc per resoldre tota mena de dubtes i consultes sobre tot allò relacionat amb el consum de drogues.


El pla Heura preveu el repartiment de 5.000 fulletons informatius sobre el consum de haixix i cocaïna, que es podran trobar a autoescoles i benzineres de la ciutat, entre d'altres llocs. A Sant Cugat es registren uns nivells de consum de drogues similars als altres municipis de Catalunya. D'entre la gent que demana tractament per superar la seva addicció destaquen, en primer lloc, els relacionats amb l'alcohol, seguits del tabac i de la cocaïna, el consum de la qual s'ha incrementat en els darrers quatre anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.