Xais i ovelles netejaran el sotabosc de Valldoreix per lluitar contra els incendis


  • Comparteix:

Mig miler de xais i ovelles s'encarregaran de netejar el sotabosc de Valldoreix. La iniciativa de l'EMD de Valldoreix pretén incrementar les mesures de prevenció d'incendi. La masia de Can Cussó, que fins ara estava en mal estat, s'ha condicionat per acollir el ramat.

El pastor José Lázaro s'encarregarà de l'explotació del ramat de xais i ovelles de la masia de Can Cussó. Els animals s'encarregaran de menjar el sotabosc de Valldoreix per contribuir a garantir el bon estat de la zona i a reduir el risc d'incendis.

Per garantir el projecte, el ramat seguirà unes rutes definides i dins els límits del terme de Valldoreix. A més, ls animals disposaran d'un corral secundari a Can Monmany per facilitar els trajectes al pastor.

La vocal de l'EMD de Valldoreix, Mercedes Rojo, ha remarcat que un ramat de xais i ovelles és un mitjà eficaç i barat per combatre el risc d'incendi.

Mercedes Rojo

L'acció del ramat és una manera eficaç i econòmica de lluitar contra el risc d'incendis.


Per acollir les ovelles i els xais, ha estat necessari rehabilitar la masia de Can Cussó, que es trobava en mal estat. L'acondicionament de l'espai ha estat possible gràcies a un conveni entre els propietaris del mas i l'EMD de Valldoreix. L'acord contempla que l'entitat municipal descentralitzada disposi de l'ús de l'espai durant cinc anys.

L'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) s'encarrega de coordinar aquest projecte de rehabilitació de la masia, que ha inclòs entre d'altres mesures la millora de l'estructura de l'edifici i la instal·lació de sistemes d'aigua i llum.

Mercedes Rojo subratlla la importància d'haver iniciat el procés de recuperació de la masia.

Mercedes Rojo

Hem iniciat la tasca d'acondicionament de la masia amb la coordinació de l'ADF.


L'àrea de Protecció Civil de l'entitat municipal ha treballat en el projecte durant un any. L'entitat municipal descentralitzada ha invertit prop de 20.000 euros en la iniciativa.

D'altra banda, Rojo ha avançat que l'EMD de Valldoreix contempla organitzar activitats i tallers per infants a Can Cussó a partir de l'estiu del 2007.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.