El santcugatenc Arcadi Oliveres guanya el premi nacional del Ciemen per la projecció internacional de Catalunya


  • Comparteix:

El president de la Unipau, el santcugatenc Arcadi Oliveres, ha rebut el premi nacional del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (Ciemen) per la seva 'contribució a la projecció internacional de Catalunya'. Oliveres ha rebut amb satisfacció el guardó i ha recordat la seva admiració per la lluita antifranquista de l'abat Escarré. El premi internacional ha anat a mans del president del Sinn Fein, Gerry Adams.

Arcadi Oliveres, president de la Universitat Internacional de la Pau i de l'ONG Justícia i Pau, ha rebut amb 'alegria' i 'satisfacció' el guardó que li ha atorgat el Ciemen per la seva 'contribució a la projecció internacional de Catalunya'. Oliveres s'ha mostrat il·lusionat per rebre un guardó d'una entitat que recull el llegat de l'abat Escarré, que va prendre part en l'antifranquisme.

Arcadi Oliveres

En la meva joventut havia admirat l'abat Escarré de Montserrat, que protestava contra el franquisme i fins i tot es va haver d'exiliar.


En la categoria internacional, el premi del Ciemen ha anat a mans del president del Sinn Fein, Gerry Adams, pel seu 'compromís amb el procés de pau a Irlanda' i amb la 'promoció dels drets de les nacions sense estat d'Europa'. Arcadi Oliveres considera que aquest reconeixement és merescut, i més tenint en compte l'inici del procés de pau a Euskadi.

Arcadi Oliveres

És molt merescut, precisament ara que entrem en el procés de pau d'Euskadi. Gerry Adams va fer esforços per desencallar una situació que portava 70 anys vigent.


El polític independentista irlandès, que en els últims dies ha visitat Catalunya, ha explicat públicament que ha demanat a ETA l'alto al foc definitiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.