Un conserge municipal denuncia l'Ajuntament per presumpta infracció de les normes laborals


  • Comparteix:

L'Ajuntament desmenteix l'acusació i afirma que la modificació de les condicions laborals d'aquest empleat responen als acords del nou Conveni Col·lectiu del Treballadors

L'Ajuntament desmenteix l'acusació i afirma que la modificació de les condicions laborals d'aquest empleat responen als acords del nou Conveni Col·lectiu del Treballadors

El conserge del camp de futbol de Mira-sol ha denunciat a l'Ajuntament per presumpta infracció de les normes laborals, assegurant que se li han imposat noves condicions laborals sense el seu consentiment i que ha de treballar en condicions precàries. Des de l'Ajuntament afirmen que el seu actual emplaçament, que ell denuncia, és provisional a l'espera que acabin unes obres, i justifiquen la disminució de les hores en base a un acord del nou Conveni col.lectiu dels treballadors.

José Ramón Loidi, que està vinculat laboralment a l'Ajuntament des del juliol del 2000, ha interposat una denúncia al consistori perquè considera que se li han vulnerat part dels seus drets laborals. El conserge assegura que l'Ajuntament el fa treballar en unes condicions precàries, com per exemple en el lavabo de les instal·lacions esportives, i que l'han obligat a acceptar noves condicions laborals, que segons afirma, suposen una reducció de les seves hores de feina i, per tant, del sou.

Ramón Loidi

Avui per avui, tinc ordre de treballar 2 setmanes 36 hores i 2 les altres dues 24, i cobro menys.


Des de l'Ajuntament han explicat que des de fa temps s'està treballant per limitar al màxim el nombre d'hores extres dels treballadors municipals. En aquest sentit, la regidora de Serveis Generals, Marta Subirà, ha explicat que el nou Conveni col.lectiu dels treballadors municipals preveu caps de setmana alterns per tal de garantir un descans quinzenal. Subirà ha afegit que el Conveni s'aplica a tot el personal del consistori.

Marta Subirà

No ha estat una decisiónomés aplicable a aquest treballador. Dins l'Ajuntament hi ha acord de treballar caps de setmana alterns per reduir les hores extres.


Pel que fa a la queixa sobre la precarietat del lloc de treball, la regidora ha assegurat que la ubicació al vestidor dels àrbitres respon al compliment de les normes de Prevenció de Riscos Laborals i que és totalment provisional fins que finalitzin les obres de millora de les instal·lacions de la pista esportiva de Mira-sol. A més han assenyalat que en tot cas, la funció del conserge d'instal·lacions esportives és la de controlar i garantir que l'activitat que s'hi practica es faci en les millors condicions i que poc té a veure amb la d'un conserge d'oficina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.