Una vintena de persones es concentra en suport a Palestina


  • Comparteix:

Unes 20 persones s'han aplegat a la plaça Barcelona en una concentració de suport al poble palestí i de rebuig a la política israeliana. Aquesta plantada davant l'Ajuntament ha secundat d'altres que s'han fet per diferents pobles i ciutats de Catalunya i que compta amb el suport de col·lectius com Xarxa d'Enllaç amb Palestina, Comunitat Palestina de Catalunya, RAI, Palestina Resisteix o el CASC entre d'altres.

La plaça Barcelona ha acollit aquest divendres al vespre una vintena de santcugatencs que han volgut mostrar el seu suport a la causa palestina. Els concentrats han manifestat el rebuig frontal a una política israeliana que segons els concentrats, expropia les terres dels palestins, destrueix les seves cases i els aïlla entre si amb la construcció del ja famós 'mur de la vergonya'.

En aquesta concentració, que s'ha repetit en d'altres municipis i pobles catalans, s'ha llegit el manifest '9.000 palestins segrestats per Israel' en referència a la importància que se li ha donat al segrest d'un soldat israelià, en comparació amb la situació diària de molts palestins. Aquest text ha estat aprovat per diferents col·lectius com la Xarxa d'enllaç amb Palestina, Comunitat Palestina de Catalunya, RAI, Palestina Resisteix o el Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC).

A Sant Cugat, ha estat Xavier Araujo, membre del CASC, qui ha llegit aquest manifest que denuncia 'la impunitat israeliana'.

Xabier Araujo

Les resolucions de les Nacions Unides diuen que Israel és un estat que està ocupant un territori i sembla que les exigencies internacionals només siguin pels palestins.


El manifest denuncia la col·laboració econòmica que manté la Unió Europea amb Israel i la seva tibiesa amb la política de força del govern israelians. Araujo considera que s'ha de posar de manifest que els palestins no són els únics 'dolents' i que el terrorisme palestí respon a la impotència de la seva gent.

Xabier Araujo

Evidenciar que no només hi ha uns dolents que són els palestins perquè hi ha un exèrcit, una ocupació del territori, un mur. El terrorisme no és més que un signe d'impotència.


En aquest sentit, s'ha d'entendre la lluita armada palestina, diu Araujo, com una pràctica de desesperació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.