La Unipau comença el seminari d'estiu per reflexionar sobre la cooperació entre les dues ribes de la Mediterrània


  • Comparteix:

Reflexionar sobre les relacions entre les ribes nord i sud de la Mediterrània i contribuir a millorar-les són els principals objectius del 21è seminari d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau que ha començat aquest dijous al Centre Borja. Durant l'acte inaugural, responsables i patrocinadors d'aquesta iniciativa han contribuït a remarcar la necessitat de treballar des de diferents sectors per superar els obstacles que separen alguns països i reforçar els llaços i elements en comú.

10 anys després de la primer Conferència Euromediterrània de Barcelona, la Unipau ha decidit dedicar enguany el seu seminari d'estiu a la cooperació entre els països d'aquesta zona i sobretot, a les relacions entre la riba Nord i la riba Sud i als problemes que les separen.

Així ho ha explicat el president de la Unipau, Arcadi Oliveras, que ha remarcat que enguany es recupera la tradició de fer un tema monogràfic. Oliveras també ha tingut un record per a Frederic Roda, fundador d'aquesta iniciativa, que va morir el passat mes de març. El president de la Unipau ha assegurat que continuaran amb la mateixa filosofia amb que Roda va engegar aquesta iniciativa.

Arcadi Oliveras

La nostra vocació és saber seguir aquells principis que ell va imposar de dubte permanent, de diàleg, d'amistat... que haurem d'anar reguint al llarg de les diferents edicions


De la seva banda, col·laboradors i patrocinadors de la Unipau han remarcat la importància d'iniciatives com aquesta, que treballa any rera any per acabar amb els conflictes bèl·lics i imposar la cultura de la pau arreu del món.

El director del programa per la creació de l'Institut Català per la Pau, Xavier Riba, la diputada de la Diputació de Barcelona, Dolors Renau, i el director de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Àlex Masllorens, han remarcat també la importància que les institucions públiques s'impliquin cada vegada més en aquests temes i hi hagi una bona entesa amb les entitats. Tots ells han destacat també la necessitat de reflexionar sobre la situació de la regió Mediterrània especialment en un moment en què diversos atemptats han tornat a provocar centenars de víctimes..

Àlex Masllorens

No deixa de ser una paradoxa que estiguem parlant de l'entesa dels països de la Mediterrània i a la vegada ens trobem amb aquests bombardejos. La Mediterrània és potser la regió del món on es concentren més conflictes violents en una zona més petita


Per últim, el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, ha destacat el referent que suposa la Unipau per Sant Cugat i per Catalunya i ha recordat que el tema escollit enguany coincideix plenament amb les polítiques impulsades des de l'àrea de solidaritat i cooperació del consistori.

Toni Ramon

Enguany, el programa coincideix plenament amb el pla de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament, que va escollir l'àrea de la Mediterrània com una de les àrees de treball


Una conferència del director de l'Institut Europeu de la Mediterrània, Sénen Florensa, ha donat el tret de sortida al 21e seminari d'estiu de la Unipau, que s'allargarà fins el dia 19 amb una trentena de conferències i altres activitats socio-culturals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.