Començar el curs escolar pot costar uns 700 euros per fill


  • Comparteix:

L'inici del curs escolar costarà a les famílies uns 700 euros per fill, segons les primeres previsions. Als llibres de text i al material escolar cal sumar-hi, en el cas de les escoles concertades, el preu de la matrícula i la despesa del menjador. Per tal de reduir els costos, la Confederació Espanyola d'Organitzacions de Mestresses de Casa, Consumidors i Usuaris recomana no comprar objectes de marca i reutlilitzar el material que estigui en bon estat.

L'inici del curs escolar ja està al caure, i segons els càlculs de la Confederació Espanyola d'Organitzacions de Mestresses de Casa, Consumidors i Usuaris (Ceaccu), aquest any això pot suposar a les famílies una despesa d'uns 700 euros per fill. Aquesta xifra pot variar però al voltant d'uns 100 euros depenent de si el centre educatiu exigeix o no uniforme.

Segons la Ceaccu, els manuals de primària costen 175 euros i els de secundària 280, i a aquestes despeses cal sumar-hi uns 160 en concepte de material escolar divers com la motxilla i els quaderns. Tot plegat fa que, de mitjana, començar un nou curs costi uns 700 euros per cada fill.

La Ceaccu recorda, a més, que la matrícula i el servei de menjador, en el cas dels centres concertats, així com el transport i les activitats extra-escolars poden incrementar el cost total per alumne en uns 250 euros.

És per tot això que aquesta entitat recomana no comprar roba ni material de marca i aprofitar el material del curs passat que estigui en bon estat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.