La 2a Mostra de Bolets permet als santcugatencs conèixer més de 200 espècies de bolets


  • Comparteix:

L'exposició es pot veure aquest cap de setmana a la seu del Club Muntaneync

L'exposició es pot veure aquest cap de setmana a la seu del Club Muntaneync

La 2a Mostra de Bolets de Sant Cugat ha portat a la nostra ciutat més de 200 espècies que s'han pogut veure al llarg del cap de setmana a la seu del Club Muntanyenc. L'objectiu d'aquesta iniciativa, organitzada per l'Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura (ADENC), és apropar el món dels bolets als ciutadans i informar-los sobre els diferents tipus de fongs i com conservar el medi natural que els acull.

L'exposició ha permès informar als santcugatencs sobre els aspectes més tècnic i científics, com els diferents tipus de bolets, quins són comestibles i quins són tòxics o quins són els principals àmbits on es poden trobar.

La mostra però també tenia un objectiu més educatiu: sensibilitzar la població sobre la importància de preservar el medi natural. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Medi Ambient Eduard Pomar, que ha destacat la voluntat de l'Ajuntament de seguir col·laborant amb aquesta iniciativa i programar-la cada any durant la temporada de tardor.

Eduard Pomar

L'objectiu és apropar al ciutadà el món dels bolets d'una forma didàctica i sense haver de desplaçar-se però també sensibilitzar perquè la gent sigui curosa amb l'entorn natural


De la seva banda, des de l'ADENC han fet una valoració molt positiva de la bona acollida que ha tornat a tenir aquesta iniciativa. Segons una de les seves organitzadores, Laia Brossa, els santcugatencs demostren un interès especial pels bolets donada la seva proximitat amb Collserola.

Laia Brossa

Realment ha anat molt bé. La gent de Sant Cugat, com que té molt propera la zona forestal, la gent hi té un interès especia, es nota molt


Brossa ha afegit que programes com 'Caçadors de bolets' de TV3 han contribuït a generar un major interès per aquest tema i també un major respecte pel medi. Tot i això, també ha apuntat que l'increment de gent que va a buscar bolets suposa també un major risc d'intoxicacions per part de les persones poc enteses.

La segona Mostra de Bolets es podrà veure el cap de setmana vinent a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Terrassa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.