Sant Cugat dóna la benvinguda a la ciutat als Mossos d'Esquadra


  • Comparteix:

Els Mossos d'Esquadra ja patrullen pels carrers de Sant Cugat. Des d'aquest dimecres, 67 agents de la policia nacional treballen a la nostra ciutat amb la voluntat de prestar un servei de proximitat a la ciutadania. L'alcalde ha qualificat el desplegament dels Mossos com 'un fet històric' i s'ha felicitat de l'estreta col·laboració que el nou cos mantindrà amb la Policia Local.

Quan passava un minut de la mitjanit de l'1 de novembre, quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra han sortit de la comissaria de Can Vernet per fer la primera ronda de vigilància a la ciutat. El primer cas atès pel cos ha estat una denúncia de violència domèstica comunicada per la Policia Local.

Tal com estava previst, aquest 1 de novembre s'han desplegat els Mossos d'Esquadra a Sant Cugat, a l'igual que a la resta de municipis del Vallès Occidental i part del Baix Llobregat. Una operació que, en total, ha suposat la incorporació de prop de 1.500 agents, 67 dels quals estan destinats a la nostra ciutat. L'alcalde ha considerat aquesta jornada 'com un fet històric' i ha brindat el suport incondicional de l'Ajuntament als Mossos d'Esquadra.

Lluís Recoder també ha remarcat l'estreta col·laboració del nou cos de seguretat amb la policia municipal.

Lluís Recoder

Celebro aquesta coordinació amb la policia local, i que entre tots contribuïm a garantir la seguretat del qui està a casa seva


En la mateixa línia s'ha expressat l'inspector en cap dels Mossos, Rafael Puche, que ha deixat clar que l'objectiu de la policia és oferir un servei de proximitat als ciutadans.

Rafael Puche

Volem sentir-nos a prop de Sant Cugat, integrar-nos i considerar que formem part de la ciutat


Des de la sotsdirecció del Departament d'Interior, s'ha destacat l'important paper de l'Ajuntament a l'hora de trobar uns terrenys on construir la comissaria dels Mossos. La responsable d'Administració i Serveis del departament, Assun Hernández, ha encoratjat a la policia a dur a terme un servei de qualitat a l'hora de vetllar per a la seguretat ciutadana.

Ássun Hernández

Si estem en aquest edifici avui és perquè l'Ajuntament ho ha fet possible, ens han facilitat molt les coses


En un principi, la Generalitat havia previst que Sant Cugat disposés de 85 efectius dels Mossos d'Esquadra, i no els 67 que finalment s'han destinat. No obstant això, el Departament d'Interior ha informat que hi haurà reforços d'efectius quan les situacions ho requereixin.

Fa un mes, el govern català i l'Ajuntament van signar un conveni de col·laboració en què es reconeix l'acalde com a màxima autoritat en matèria de seguretat i preveu, a més, mecanismes de coordinació entre cossos policials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.