Els propietaris donen llum verda al projecte de llei d'habitatge de la Generalitat però rebutgen les expropiacions


  • Comparteix:

Els propietaris immobiliaris veuen amb bons ulls, tot i que amb cautela, el projecte de llei de l'habitatge aprovat pel govern de la Generalitat. El president de l'Associació de Propietaris de Sant Cugat, Josep Maria Ros, considera positiu que l'administració faci de mediadora per treure al mercat de lloguer vivendes desocupades, però rebutja les expropiacions.

El projecte de llei preveu abordar el problema de l'accés a l'habitatge amb l'expropiació temporal de pisos desocupats i el foment de la vivenda protegida. La llei també pretén controlar i sancionar els fenomens de sobreocupació -els anomenats 'pisos patera'- i el 'mobbing' immobiliari.

Per augmentar l'oferta de lloguer, el projecte dotarà el govern de mecanismes per tal que els propietaris treguin les seves vivendes desocupades al mercat de forma voluntària. En concret, es facilitarà la rehabilitació de la propietat, en cas de necessitat, i la Generalitat farà d'avalista per garantir el pagament del lloguer.

El president de l'Associació de Propietaris de Sant Cugat, Josep Maria Ros, veu amb bons ulls aquestes mesures, tot i que rebutja el recurs de l'expropiació. Ros ha exposat aquest posicionament a títol individual.

Josep Maria Ros

Em sembla bé que l'administració col·labori amb la propietat per treure al lloguer pisos deshabitats. Però l'expropiació és problemàtica.


El recurs de l'expropiació temporal es reserva a les vivendes que estiguin més de dos anys desocupades.

El projecte de llei també preveu sancions de fins a 900.000 euros per als casos de sobreocupació i 'mobbing' immobiliari. Els govern ha anunciat que impulsarà polítiques de control i d'inspecció per evitar aquests fenomens. La llei també posa les bases per evitar que els immobles que no tenen cèdula d'habitabilitat i que no poden obtenir-la siguin venuts o llogats com a vivendes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.