La masia de Torre Blanca obre les portes reconvertida en Casal de Joves


  • Comparteix:

Les activitats començaran a partir del mes de gener i estaran gestionades per l'Ateneu

Les activitats començaran a partir del mes de gener i estaran gestionades per l'Ateneu

La conversió de la masia de Torre Blanca en un casal per a joves ja és una realitat. Després del procés de rehabilitació, aquest dissabte s'ha inaugurat oficialment el que a partir d'ara vol ser el centre neuràlgic de les activitats dels joves de la ciutat. L'equipament entrarà en ple funcionament a partir de gener i estarà gestionat per l'Ateneu.

Després d'anys de reivindicacions i d'un important procés de rehabilitació, la històrica masia de Torre Blanca, construïda al segle XVII, s'ha inaugurat aquest dissabte amb una actuació dels Castellers, música en directe i una exhibició de 'breakdance'.

Concebuda com un espai polivalent per dur a terme una gran quantitat d'activitats, la masia compta amb una sala d'ordinadors, una sala d'estudi, un taller, bucs d'assaigs, una sala d'expressió i un bar, entre d'altres.

L'alcalde, Lluís Recoder, s'ha felicitat perquè tant la gent jove com els més grans poden estar contents amb l'arranjament que s'ha fet d'aquest emblemàtic edifici.

Lluís Recoder

És un espai per la gent jove de Sant Cugat que té capacitat per adaptar-se a les seves necessitats i amb un gestió molt propera a ells. Crec que la gent jove pot estar molt contenta i els que no són tam joves també


En termes similars s'ha expressat el tinent d'alcalde de Joventut, Toni Ramon, que ha explicat que la inauguració del Casal de Joves Torre Blanca és un antic somni fet realitat.

Toni Ramon

A partir d'avui la casa estarà oberta, però l'activitat al cent per cent començarà passat Nadal. Aquests dies el consell d'usuaris, que l'Ateneu dinamitzarà, decidirà amb totes les entitats que ho vulguin les activitats que es realitzaran.


De la seva banda, des de l'Ateneu, Joan Carles Busquets, ha explicat que les activitats del Casal començaran a principis de gener i que es decidiran a partir d'un 'Fòrum Jove' i un consell d'usuaris.

Joan Carles Busquets

El primer Fòrum Jove serà una jornada de portes obertes, una primera trobada on es presentarà el projecte de gestió i el sistema de participació, i d'on sortirà el consell d'usuaris.



Busquets també ha remarcat que les quatre grans línies d'actuació del nou Casal seran la formació alternativa, la divulgació de la cultura, l'art i les activitats d'oci.

A més, la Masia també acollirà a partir d'ara el Servei d'Informació Juvenil -fins ara ubicat a la Casa de Cultura-, així com un nou servei d'assessorament laboral per a joves, que durà a terme una entitat intersindical.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.