Un de cada deu estrangers que viuen a Sant Cugat és d'origen bolivià


  • Comparteix:

Prop d'un 13% de la població santcugatenca és d'origen estranger. El col·lectiu que més ha crescut en l'últim any és el bolivià, que representa un 10,3% dels estrangers residents a la nostra ciutat. La comunitat més nombrosa, però, continua sent l'equatoriana, amb 1.165 persones.

Sant Cugat ha guanyat 2.400 nous habitants en l'últim any. Segons dades del padró municipal, la ciutat supera ja els 75.700 habitants. La principal causa d'aquest increment és l'arribada de població d'origen estranger, que ara representa el 12,8% del total.

El col·lectiu estranger més nombrós a la nostra ciutat continua sent l'equatorià, amb 1.165 persones. Però és la comunitat boliviana qui ha incrementat més la seva presència a Sant Cugat en l'últim any, situant-se com la segona més nombrosa entre els estrangers, amb 1.007 persones empadronades. Una de cada deu persones nouvingudes que resideixen a la nostra ciutat és nascuda a Bolívia.

Lucía Cruz, una ciutadana d'origen bolivià afincada a Sant Cugat, ha explicat a Ràdio Sant Cugat que trien Sant Cugat com a lloc de residència per l'elevada oferta de treball en el sector domèstic.

Lucía Cruz

Vaig venir de Bolívia fa tres mesos perquè allà no hi ha tantes oportunitats. Aquí hi ha més facilitat per trobar feina.


D'altra banda, França -fins ara la segona nacionalitat amb més pes demogràfic a Sant Cugat- ha passat a ocupar el tercer lloc, amb 930 ciutadans. La segueixen Alemanya, Itàlia i el Regne Unit.

Les estadístiques municipals indiquen també que 7 de cada 10 santcugatencs viuen al centre, enfront el 30% que viu als diferents districtes de la ciutat i a Valldoreix.

Del padró es desprén, d'altra banda, que més del 65% de la població santcugatenca està en edat de treballar i que una quarta part dels empadronats tenen menys de 18 anys.

Com a curiositat, el padró municipal indica que el 2006 es va tancar amb un total de 15 persones centenàries, 12 dones i 3 homes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.