Més d'un miler i mig de santcugatencs pujen a Sant Medir per celebrar la diada


  • Comparteix:

Més de 1.500 persones s'han aplegat aquest dilluns a l'esplanada del Miracle de Sant Medir per celebrar la diada del co-patró de la ciutat. La missa popular, la ballada de sardanes i l'actuació dels Castellers i els Gegants de Sant Cugat han estat els plats forts d'una jornada on l'afluència de públic ha estat menor per ser dia feiner a Barcelona.

Els Gegants de Sant Cugat, el Joan i la Marieta, han estat els més matiners en començar a les vuit del matí la passejada a peu a través de la Vall de Gausac fins a l'ermita de Sant Medir. Prop de 200 persones han participat a la xocolatada que s'ha fet a la plaça d'Octavià abans d'iniciar el recorregut. Acabat l'esmorzar popular, un seguici encapçalat pels banderers ha recorregut els carrers del centre de la ciutat i ha estat rebut a la plaça de Barcelona, davant l'antic Ajuntament, per l'alcalde, Lluís Recoder.

Finalment, a l'esplanada de l'ermita s'hi han aplegat més de 1.500 persones, provinents de Sant Cugat però també d'alguns barris de Barcelona, com la vila de Gràcia, Sarrià, Sant Gervasi i la Verneda. Els actes al camp del Miracle han començat amb les sardanes a càrrec de la Cobla Contemporània, que han donat pas a la missa tradicional, i han continuat amb les actuacions dels Castellers i els Geganters.

L'alcalde, Lluís Recoder, s'ha felicitat, un any més, per la gran afluència de santcugatencs que s'han apropat fins a l'ermita de Sant Medir.

Lluís Recoder

És una bona manera per disfrutar d'allò que ens uneix, ens dóna vida, ens vertebra i forma part de la nostra història.


La Penya Regalèssia, co-organitzadora dels actes de la diada de Sant Medir, també ha fet una valoració molt positiva de l'afluència de ciutadans. Escoltem Joan Manuel Montcau.

Joan Manuel Montcau

La diada ha estat molt bé. Ens ha acompanyat el bon temps i ha estat molt concorreguda de gent.


De la seva banda, els assistents a l'aplec també han fet una valoració molt satisfactòria de la trobada, tot i que alguns han destacat que la climatologia no ha acompanyat gaire. Escoltem els participants.

Assistents a Sant Medir

Ha estat una diada estupenda i ho hem passat d'alló més bé / Hem caminat, hem dinat entre amics i ha estat molt bé.


L'aplec d'enguany ha destacat també per l'estrena parcial de la restauració del paviment de l'ermita de Sant Medir.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.