L'Ajuntament diu que TMA va incomplir el conveni aprovant millores salarials poc abans de perdre la concessió


  • Comparteix:

L'Ajuntament esperarà que finalitzi el procés judicial obert per les treballadores de la neteja d'edificis municipals abans de prendre cap decisió. Així ho ha anunciat la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, que ha afirmat que el consistori ha intentat col·laborar en el procés amistós, malgrat que es tracta d'una problemàtica entre l'anterior empresa concessionària, TMA, i les treballadores.

Paraira ha explicat que l'empresa TMA-Grup Sánchez va aprovar mesures per millorar la situació de les seves treballadores durant els últims quatre mesos de la concessió. La tinenta d'alcalde ha remarcat que aquest aspecte està prohibit en el conveni i que per això l'actual concessionària, Clece, no vol assumir aquestes càrregues.

Cristina Paraira

Vetllem perquè s'apliqui la normativa. El conveni diu que TMA no pot canviar les condicions en els últims 4 mesos. Ho ha fet, està recorregut i estem a l'espera de la resolució.


Pel que fa a la demanda que van fer les treballadores a TMA per no haver-los apujat els salaris d'acord amb l'IPC durant 14 anys malgrat que hi va haver una sentència favorable, encara no s'ha aplicat perquè l'antiga concessionària va presentar un recurs que encara està per resoldre.

Paraira també ha volgut remarcar que l'Ajuntament no va presentar cap recurs contra aquesta resolució. La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans ha afegit que TMA va haver de dipositar la quantitat que suposadament deuen a les treballadores als jutjats, a l'espera de la resolució del conflicte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.