El 'car sharing' i les bicicletes centren els primers actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible


  • Comparteix:

Les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura han començat aquest dissabte amb una mostra del servei de 'car sharing' i una mostra de bicicletes plegables i elèctriques. Els santcugatencs han pogut conèixer les diferents alternatives que hi ha al cotxe per tal de reduir, d'una banda, el nombre de vehicles i, de l'altra, l'emissió de gasos contaminants.

La plaça d'Octavià i la plaça dels Quatre Cantons han acollit aquest cap de setmana els primers actes d'aquesta novena Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, organitzada per les àrees de Medi Ambient i Mobilitat de l'Ajuntament.

Dissabte al matí, els santcugatencs han pogut veure i utilitzar les anomenades bicicletes alternatives o 'bicicletes del futur', uns vehicles que, com han explicat des de l'organització, són cada vegada més coneguts i acceptats pel gran públic.

El responsable de la mostra, Josué Sospedra, considera que el cotxe té molts desavantatges respecte la bicicleta.

Josué Sospedra

Anar amb el cotxe a tot arreu no ens aporta res, i a nivell de sostenibilitat és fatal, ens ho estem carregant tot per simple comoditat i gastant molt més.


A la tarda hi ha hagut una mostra del servei de 'car sharing', un sistema de lloguer de cotxes destinat a les persones que només necessiten conduir de tant en tant.

L'organitzador de la mostra de 'car sharing', Josep Sala, explica els avantatges d'aquest servei.

Josep Sala

Els avantatges bàsicament són dos: l'econòmic, ja que tenir un cotxe val molts diners, i la comoditat, ja que et pots oblidar del manteniment, l'assegurança i de la plaça d'aparcament.


Les activitats d'aquesta Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que s'allargaran fins el proper dia 30, continuen aquest dilluns amb l'actuació d'un grup d'animació que es passejarà pel centre i informarà sobre els avantatges del transport públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.