La TDT arribarà al Vallès abans del 2010


  • Comparteix:

El nou canal de TDT del Vallès Sud podria començar a emetre en proves abans del 2010. D'aquesta manera, el projecte, on s'inclou Sant Cugat, s'adaptaria al calendari de la Generalitat perquè la implantació de la televisió digital a Catalunya estigui enllestida al 2009.

Ja hi ha calendari per l'encesa digital a Catalunya. El Fòrum de la TDT, organisme impulsat per la Generalitat, seguirà el procés, que començarà el primer semestre del 2008 i acabarà al 2009 i es farà per demarcacions.

Precisament, la zona de Barcelona i, per tant, la nostra comarca serà la darrera en acabar d'incorporar aquesta tecnologia. En aquest sentit el director de l'OAMCIC i membre del Consorci del Vallès Sud, Xavier Fornells, ha destacat que el canal que aplegarà vuit municipis, entre ells Sant Cugat, estarà preparat per emetre en proves abans del 2010.

Xavier Fornells

La data del 2010 és la que sempre hem contemplat i podrien estar en proves abans tot i que el camí d'un consorci de vuit municipis és molt lent.


Fornells, però, ha remarcat que tot dependrà de l'adaptació que es faci de la tecnologia digital a les llars perquè la penetració encara és molt baixa. Perquè la implantació sigui possible també es faran campanyes per conscienciar la població.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.