Recoder assegura que Sant Cugat no arribarà als 130.000 habitants


  • Comparteix:

Sant Cugat no arribarà als 130.000 persones gràcies a les polítiques urbanístiques dels últims anys. Així ho ha reiterat l'alcalde Lluís Recoder, contradient un estudi que apunta que s'arribarà a aquesta xifra si segueix el creixement experimentat els darrers 20 anys.

Segons aquest estudi, dirigit pel professor Jordi Suriñach de la Universitat de Barcelona, el creixement de Sant Cugat és imparable. El document analitza la transformació de la ciutat, que des de l'any 92 ha passat dels 42.000 als 65.000 habitants. Els experts creuen que si continua aquesta progressió, el nombre d'habitants es podria doblar en 12 anys. Segons Lluís Recoder això no es produirà perquè a Sant Cugat no hi ha espai per acollir aquesta xifra.

Lluís Recoder

No es pot preveure el creixement d'una ciutat en funció d'un creixement anterior


L'alcalde també ha recordat previsions com les efectuades pel Pla General Metropolità, que preveia per Sant Cugat una població d'entre 180.000 i 200.000 habitants. Segons Recoder, el PGM ja no és una eina útil per la ciutat, i per això la política dels darrers anys de CIU s'ha orientat a reduir el sostre edificable.

Lluís Recoder

CiU sempre ha fet una política encaminada a retallar les previsions de sostre de població que hi havia per Sant Cugat


L'alcalde ha apuntat que els darrers estudis sobre equipaments s'han fet sobre un sostre màxim de 90.000 persones. Segons Lluís Recoder, aquesta xifra també és improbable perquè suposaria que es pogués construir en tot el sòl edificable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.