Bars i restaurants veuen en l'ampliació d'horaris de les terrasses l'única salvació del sector


Temes relacionats

Les terrasses podran tancar més tard tant entre setmana com el cap de setmana (23/jul/07)


  • Comparteix:

El Gremi de Restauradors assegura que l'ampliació d'horaris de les terrasses a l'estiu és l'única solució a la crisi que viu el sector. Segons els seus càlculs, els bars i restaurants santcugatencs van perdre l'estiu passat entre un 25 i un 50% d'ingressos com a conseqüència de la restricció horària, i també per l'increment dels controls d'alcoholèmia i l'aplicació de la llei antitabac.

El Gremi es tornarà a reunir en breu amb l'Ajuntament per intentar acordar uns nous horaris de cara a l'estiu vinent i que no es repeteixin les restriccions de l'any passat. El seu president, Josep Baeta, ha destacat en declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons' que els restauradors no podrien suportar un altre estiu en les mateixes condicions.

Josep Baeta

No es pot repetir, no podem tancar a dos quarts d'onze si la gent a l'estiu surt a sopar a les deu.


Segons Baeta, la suma de la llei antitabac, l'enduriment dels controls d'alcoholèmia i la limitació horària han provocat que molts negocis hagin hagut de tancar o hagin patit pèrdues de fins a un 50% dels seus ingressos habituals. Unes dades que, per a Baeta, són poc esperançadores per a les més de 2.000 famílies que viuen del negoci a la nostra ciutat.

Josep Baeta

Realment se'ns fa molt difícil. Són factors que es van sumant i no acabem de trobar la manera d'arribar a finals de mes.


L'any passat, el consistori va fixar l'horari de tancament de les terrasses a dos quarts d'onze i davant les protestes del sector va acordar que tanquessin a dos quarts de dotze entre setmana i a mitjanit els caps de setmana i vigílies de festiu. Tot i així, els restauradors continuen pensant que els horaris s'haurien d'allargar més per adaptar-se als horaris que fan els clients durant l'estiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.