El curs d'estiu de la Unipau apostarà pel decreixement com a sortida als confictes pel control de l'energia


Temes relacionats

El 23è Curs d'Estiu de la Unipau discutirà els conflictes pel control de l'energia (18/jun/08)

El control energètic centrarà el seminari d'estiu de la Unipau ( 3/jun/08)


  • Comparteix:

La Universitat Internacional de la Pau (Unipau) intentarà trobar una solució als conflictes pel control de l'energia durant la 23a edició del curs d'estiu. Dues taules rodones sobre l'energia nuclear i les energies renovables i diverses conferències sobre el canvi climàtic, la nova cultura de l'aigua, el petroli i els agrocombustibles s'instal·laran des de dijous que ve al Centre Borja. Una conferència sobre el decreixement de la mà de Giorgio Mosangini posarà punt final a gairebé una setmana d'activitats.

El curs d'estiu de la Unipau comptarà amb una conferència inaugural a càrrec de José Ignacio González Faus que porta per títol 'Pau, justícia i energia'. Pedro Arrojo, professor de la Universitat de Saragossa i especialista en la nova cultura de l'aigua, parlarà divendres sobre el canvi climàtic. La ponència de Ramón Fernández Durán, d'Ecologistes en Acció, abordarà la història 'tràgica' del petroli, mentre que Daniel Calatayud, professor de l'Escola d'Arquitectura del Vallès amb seu a Sant Cugat, explicarà les 'Ciutats Sostenibles'.

El president de la Unipau, Arcadi Oliveras, explica que el tema monogràfic es debatrà des de tres perspectives diferents.

Arcadi Oliveres

Primer parlem dels conflictes, després de les falses solucions i després plantejarem la veritable solució.


La taula rodona que tindrà lloc diumenge sobre l'energia nuclear comptarà amb la participació dels santcugatencs Marcel Coderch i Eugeni Vives.

Escoltem la directora de la Unipau, Neus Sotomayor.

Neus Sotomayor

La solució real no és tant posar pegats, sinó que hem de prendre una actitud diferent.


Un sopar popular, un cinefòrum i un concert amenitzaran les activitats del curs. El cor Aglepta actuarà la nit abans que finalitzi el curs, que posarà punt final dimecres de la setmana que ve amb una conferència sobre decreixement.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.