Més d'un centenar de persones participen en els primers actes de celebració de la festa de Sant Antoni


  • Comparteix:

Més d'un centenar de persones han participat als primers actes de la festa de Sant Antoni, amb una Missa Solemne al Monestir i un esmorzar. La comissió de festes creu que aquest any millorarà la participació de carruatges, i que es mantindrà el nombre de cavalleries.

La celebració del patró dels animals ha començat aquest matí amb una Missa i el repartiment de pa beneit. Després, la comissió organitzadora ha convidat el centenar de participants al tradicional esmorzar. Però els actes centrals d'aquesta festa es faran diumenge, amb la cercavila de carros i cavalleries pels carrers de la ciutat. Enguany, el recorregut ha patit algunes modificacions per les obres, i també s'oferirà un esmorzar de pagès abans d'iniciar el recorregut.

Segons Anna Segura, de la comissió de festes, la cercavila dels 3 tombs és una tradició de Sant Cugat que cal conservar:

Anna Segura

Totes les coses que són una tradició ens agraden i intentem que no es perdin


Per la seva part, l'alcalde ha explicat que aquesta festa té el seu origen en el Sant Cugat pagès, i les arrels profundes de la ciutat. Lluís Recoder ha recordat que la celebració neix de la pròpia societat civil, i ha subratllat la importància d'aquesta festa en la identitat del municipi:

Lluís Recoder

Celebrar aquesta festa suposa mantenir una tradició que paga la pena conservar


Recoder ha convidat els santcugatencs a aprofundir en el sentit d'aquesta tradició i a participar en la cercavila de diumenge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.