L'APH ha ofert una jornada didàctica d'eines informàtiques alternatives amb poca participació


  • Comparteix:

Taller de conversió del programari lliure

Taller de conversió del programari lliure

La segona jornada de la iniciativa anticonsumista 'Any Nou Vida Nova?' de l'Assemblea Popular d'Habitatge ha tingut un caràcter didàctic. Només una desena de participants han assistit a la xerrada de programari lliure al matí i a la xerrada de la tarda sobre la xarxa Guifi.net.

La xerrada de programari lliure ha comptat amb la col·laboració de l'expert informàtic, Gnustavo Kermit, que ha informat d'un conjunt d'eines informàtiques alternatives a les que proposen les grans multinacionals. Un cop feta l'explicació s'ha celebrat una 'Linux Party', és a dir, s'han pogut convertit dos dels tres ordinadors candidats.

Kermit explica les quatre llibertats que proporciona el programari lliure.


Gnustavo Kermit

Poder fer servir el programa amb qualsevol propòsit, poder estudiar el codi dels programes, poder fer-ne còpies i poder redistribuir-lo amb qualsevol finalitat.



A dos quarts de vuit del vespre ha tingut lloc la segona xerrada de la jornada, dedicada a la xarxa 'Guifi.net'. El col·loqui ha servit per informar als assistents sobre aquesta xarxa lliure, gratuïta, alternativa i d'alta velocitat, però encara poc coneguda.


Gnustavo Kermit

És una xarxa lliure i ciutadana perquè és de la gent que s'ha autofabricat un nodet i s'ha preocupat de buscar gent que es vulgués connectar a aquests ruters inalàmbrics.



Kermit creu que és important potenciar Guifi.net a Sant Cugat perquè és una ciutat dispersa i amb molts districtes als quals sovint els costa connectar-se a l'ADSL.

El balanç de la jornada per part de l'organització ha estat molt positiu ja que creuen que els assistents han après força. La nota negativa ha estat la poca assistència així com els problemes tècnics que arrosseguen des de la primera jornada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.