El jutge Santiago Vidal diu a Sant Cugat que la política del PP d'endurir les lleis no solucionarà els problemes


  • Comparteix:

El jutge Santiago Vidal, membre de l'associació Jutges per la Democràcia, creu que les mesures legislatives que impulsa el govern espanyol per endurir les condemnes terroristes i escombrar la delinqüència dels carrers no aconseguirà resoldre el número de delictes ni abaixarà la població reclusa al nostre país. Així ho ha posat de manifest durant la xerrada organitzada per Iniciativa per Catalunya Verds per debatre la llei de seguretat ciutadana.

Santiago Vidal ha estat molt clar en els seus plantejaments: les mesures merament repressives i penitenciàries no resoldran el tema de fons. Segons el jutge la qüestió no és posar més gent a la presó sinó evitar les condicions de marginació que duen aquesta gent a la presó. Vidal creu que el govern de José Maria Aznar, amb aquesta allau d'iniciatives legislatives, s'està oblidant de les mesures preventives.

Santiago Vidal

Fa temps que diem que no han funcionant els mecanismes de mesures alternatives al sistema penitenciari


Vidal ha desgranat una per una les últimes propostes del PP en matèria de seguretat ciutadana i especialment crític ha estat amb l'enduriment de les penes màximes per a terrorisme. Segons el jutge, 20 anys és temps suficient perquè un pres terrorista pugui reinserir-se a la societat, ja que amb una pena de 40 anys més que justícia, s'imparteix venjança.

Santiago Vidal

Una pena de 40 anys de privació de llibertat vulnera els drets més elementals


Santiago Vidal es mostra contrari a incrementar els mecanismes de presó preventiva ja que s'ha demostrat que mesures com la llibertat condicional o el tercer grau són efectives per aconseguir l'objectiu pel qual s'han creat les presons, la reinsersió. La proposta d'expulsar els immigrants que delinqueixin tampoc agrada Vidal que creu que es vulnera el dret a tenir un judici just.

La xerrada ha estat organitzada per ICV per debatre la seguretat ciutadana, un dels temes que es perfilen com una de les grans preocupacions de la nostra societat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.