Les 22enes Jornades Sanitàries del Vallès se celebraran al Centre Borja


  • Comparteix:

El Centre Borja de Sant Cugat acollirà el 7 de març les 22enes Jornades Sanitàries del Vallès. La salut mental des de la infància fins a la tercera edat és el tema d'aquesta edició que comptarà, segons les previsions, amb l'assistència d'uns 400 professionals mèdics del Vallès Occidental i Oriental.

L'Acadèmia de les Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears organitza aquestes jornades que volen ser un espai de reflexió sobre la salut mental en una època en què els trastorns mentals es donen cada vegada amb més freqüència entre la població.

El comitè organitzador, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament, ha triat Sant Cugat per celebrar les jornades per la seva ubicació i representativitat dins la comarca. Un dels membres del comitè, el doctor Roque Lucas, ha explicat per què enguany s'ha triat el tema de la salut mental:

Roque Lucas

Hem triat el tema de la salut mental perquè els transtorns en aquest àmbit s'estan donant molt a l'actualitat


Les jornades, que es realitzaran en un sol dia, es dividiran en sessions que abordaran la salut mental des de diferents especialitats mèdiques. La tinent d'alcalde de Serveis Socials, Mercè Conesa, ha celebrat que aquest esdeveniment se celebri en un moment en que la ciutat disposa d'infrastructures especialitzades en el tractament de la salut mental, com el consultori de Torreblanca. Conesa també ha dit que els trastorns mentals requereixen més comprensió per part de la societat:

Mercè Conesa

Hem d'aplicar mesures que no estigmatitzin les persones que pateixen trastorns mentals


El conseller de Sanitat, el santcugatenc Xavier Pomés, serà l'encarregat de cloure les 22enes Jornades Sanitàries del Vallès. Les inscripcions es poden fer a través de la plana web de la filial comarcal de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.