Detingut un resident a Valldoreix per presumpta estafa de 600 milions de dòlars al Regne Unit


  • Comparteix:

Domicili del detingut a Valldoreix (Imatge: TVE)

Domicili del detingut a Valldoreix (Imatge: TVE)

La policia espanyola deté un resident a Valldoreix per ser, presumptament, el cap d'una xarxa que hauria estafat més de 600 milions de dòlars en el mercat de valors del Regne Unit, segons ha informat Televisió Espanyola. Mitjançant operacions mercantils i borsàries, els sis arrestats haurien incrementat el valor d'accions d'empreses per vendre-les fraudulentament. El resident al municipi havia format part, segons el mateix mitjà, dels serveis secrets d'Israel.

En el domicili de Valldoreix, s'hi haurien trobat diversos documents que haurien permès desmantellar la xarxa d'estafadors. Els detinguts haurien publicat anuncis falsos en mitjans especialitzats de Londres per generar interès en les accions revaloritzades il·legalment. D'aquesta manera, els arrestats haurien venut les accions que posseïen per obtenir-ne benficis.

Ho ha explicat a Televisió Espanyola el portaveu del cos policial espanyol, Rafael Jiménez.

Rafael Jiménez

Mitjançant documents falsos, aconseguien prou expectació perquè es compressin accions d'aquestes empreses.



Segons l'Oficina de Fraus Greus del Regne Unit, l'estafa hauria començat fa sis anys. El jutjat d'Instrucció 24 de Barcelona ha coordinat la investigació iniciada a petició de les autoritats britàniques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.