Carnissera Ca l'Anton
La gent de vegades creu que el que es fa és la truita de botifarra d'ou
El preu mig de les botifarres d'avui oscil·la al voltant dels vuit euros i mig.
Altres menjars inclosos en la llista d'àpats típics són les faves pelades amb cotnes, carot, el morro de porc o la sopa de brou.
Recordem que l'origen del Dijous Gras es remunta a la celebració de la Quaresma. Es tractava de la prohibició del consum de carn durant quaranta dies. Les famílies es reunien el Dijous Gras per celebrar àpats comuns abans que arribés el període d'abstinència. El gremi de cansaladers aprofitava llavors aquesta jornada per esgotar les seves existències amb botifarres i coques de llardons, en previsió de les setmanes que estarien sense vendre. D'altra banda, les parròquies oferien truites amb cansalada i botifarra.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.