El Mussol assegura que molts arbres van caure, també, per culpa de l'acció humana


Temes relacionats

El Mussol alerta del descontrol en la tala i retirada dels arbres caiguts a la Floresta ( 8/feb/09)

El Mussol denuncia un 'atemptat ecològic' a Valldoreix (20/des/08)


  • Comparteix:

Un dels arbres caiguts a causa de les ventades

Un dels arbres caiguts a causa de les ventades

L'associació ecologista El Mussol considera que l'experiència del temporal de vent hauria de fer replantejar la relació entre la societat i els arbres, ja que moltes pràctiques humanes són de risc. L'associació assegura que molts dels arbres que van caure no haurien caigut si no se'ls hagués debilitat prèviament, amb obres que agredeixen les seves arrels i la seva estabilitat.

Després de denunciar, fa uns dies, que s'està utilitzant com a excusa el temporal per tallar arbres injustificadament, l'associació fa una crida a la reflexió i a mirar de minimitzar els riscos, moltes vegades provocats per l'acció humana.

Escoltem la biòloga i membre de l'associació El Mussol, Carme Farré.

Carme Farré

Ara s'estan talant arbres que no representen cap risc, i abans de la ventada es feien intervencions que posaven els arbres en risc.


Pel que fa al possible replantació d'arbres, l'associació admet que en molts casos és una decisió que recau en els particulars. Amb tot, recomanen que es tinguin en compte certs criteris.


Carme Farré

Cal tenir en compte el risc de cada espècie. Et pots plantejar quin arbre plantaràs. Per exemple, és més adequat un pi blanc que una olivera.



El Mussol recomana que en cas de dubte els ciutadans es posin en contacte amb un arboricultor, que és qui pot determinar amb exactitud el risc de caiguda dels arbres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.