Diverses institucions de Sant Cugat i de fora de la ciutat formen la Comissió Ciutadana Pare Batllori


  • Comparteix:

Diverses institucions i entitats de dins i fora de la ciutat s’han constituït en la Comissió Ciutadana Pare Miquel Batllori. Aquest col·lectiu, que neix tres setmanes després de la mort del jesuïta, està dissenyant la realització d’un homenatge pòstum que vol aplegar el màxim nombre de veus.

Actualment, els membres de la comissió estan estudiant la realització d’un homenatge a partir d’una iniciativa que l’Arxiu Nacional estava preparant en vida del jesuïta. Es tractava d’un cicle de conferències sobre santcugatencs il·lustres que havia de comptar amb la presència del propi Batllori. Com a regidora de Serveis Personals de l’Ajuntament, Àngels Ponsa ha explicat que, de moment, la comissió està madurant com pot ser aquest homenatge:

Àngels Ponsa

El que ara s'ha de fer és acabar de configurar aquesta proposta


La Comissió Ciutadana Pare Miquel Batllori va néixer divendres fruït de les inquietuds de diverses institucions i entitats que volen mantenir viu l’esperit del desaparegut teòleg i historiador. L’entitat està formada per l’Arxiu Nacional de Catalunya, els Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat, l’editorial valenciana Tres i Quatre, l’Ajuntament i el Centre Borja, on Batllori va passar els últims anys de la seva vida. Precisament el director del Centre Borja, Ignasi Salvat, ha subratllat la qualitat humana i intel·lectual del Pare Batllori:

Ignasi Salvat

El que subratllem més és la dimensió universal del Pare Batllori


El Pare Batllori va morir el passat dia 10 de febrer a l’edat de 82 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.