Creu Roja farà aquest cap de setmana una campanya de recollida de sang


  • Comparteix:

Creu Roja farà aquest cap de setmana una nova campanya de recollida de sang dins del seu programa trimestral. Des del Banc de Sang s'adverteix que les donacions arreu de Catalunya encara queden per sota de les 300.000 unitats anuals que es necessiten.

El banc de sang s'instal·larà a Sant Cugat dos dies per facilitar que totes les persones que ho desitgin puguin fer la donació. La recollida es farà dissabte a la Casa de Cultura, tant pel matí com per la tarda, i també la tarda de dilluns a la seu del Club Muntanyenc. La responsable de l'àrea de Sant Cugat, Carme Díaz, explica els requisits per poder ser donant:

Carme Díaz

Per donar sang cal tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos i tenir bona salut


Les últimes campanyes que s'han fet a Sant Cugat han augmentat notablement fins arribar a un promig de 150 donacions per campanya. Tot i així, segons Carme Díaz, es continuen necessitant moltes donacions per cobrir les operacions quirúrgiques de Catalunya:

Carme Díaz

A diari a Catalunya es fan 700 operacions i d'aquestes 500 necessiten algun derivat de la sang


Els donants masculins poder fer un màxim de 4 donacions l'any, mentre per les dones es posa un límit de 3 extraccions anuals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.