El ball i els tallers d'oficis traslladen la ciutat al Sant Cugat de fa un segle


Temes relacionats

Sant Cugat se submergeix en el seu passat agrícola amb les jornades del Patrimoni Viu 2009 (30/mai/09)


  • Comparteix:

Els més menuts han estat els protagonistes en la segona jornada del cicle Patrimoni Viu d'enguany, dedicat a rememorar la història agrícola de Sant Cugat. El bon temps que ha lluït a la plaça de l'Om ha animat les famílies a aprendre a fer pa de llenya, cistells de diferents mides i animals amb cartró i cotó fluix. Els bastoners de Sant Cugat han donat el toc festiu amb diferents coreografies protagonitzades per ballarins de totes les edats.

La plaça de l'Om s'ha traslladat al passat amb les paradetes tradicionals de fa un segle per acostar als santcugatencs els oficis que estan en desús com fer puntes de coixí o cistelles de vimet.

Algunes de les monitores d'aquests oficis tradicionals expliquen les activitats que han ensenyat, sobretot als infants.

Participants d'oficis

Ensenyem els nens a crear el seu propi cistell amb un material africà que és ideal perquè el treballin els infants. Fem pa de llenya per vendre i tallers perquè els nens aprenguin a fer el pa.


De la seva banda, els pares dels participants han destacat la importància que els seus fills coneguin i aprenguin les tradicions catalanes.

Visitants

És important que els nens no perdin les arrels. / Em sembla perfectar trencar amb les 'playstations'. / Han de preservar les tradicions i no veure-ho tot tan tecnològic.






Mentre les famílies han passejat pels diferents espais d'oficis tradicionals, els Bastoners de Sant Cugat han animat el mercat amb diferents balls al mig de la plaça. Finalment, l'envelat del grup Mediterrània ha posat el punt i final a la mostra d'oficis i tallers tradicionals que han transportat els santcugatencs a un mercat del segle passat.

La tarda estarà marcada per les conferències sobre la pagesia i els balls tradicionals. El cicle clourà aquest diumenge amb diferents propostes culturals pels més menuts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.