Es manté fins dijous l'alerta per l'onada de calor


  • Comparteix:

La predicció per avui parla de màximes de 35 graus

La predicció per avui parla de màximes de 35 graus

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat la fase d'alerta per onada de calor a tot el territori català. El Vallès Occidental es troba entre el conjunt de comarques amb major risc d'augment de temperatures. Segons les previsions, la nostra ciutat assolirà durant els propers dies unes temperatures màximes de 34 graus i mínimes d'entre 20 i 22 graus. L'impacte de l'onada de calor serà menor a partir de dijous.

Ho ha explicat a Cugat.cat el meteoròleg del Servei Meteorològic de Catalunya, Néstor Gómez.

Néstor Gómez

A partir de dijous, tot i que les temperatures es mantindran prou altes a tot el territori, començaran a descendir.









La franja horària de major risc d'onada de calor es manté entre les dues del migdia i les vuit del vespre, quan es preveu que es registrin les temperatures més altes de la jornada. En el cas de la nostra ciutat, les màximes assoliran durant bona part de la setmana els 34 graus.

Néstor Gómez

Al territori del Vallès, les temperatures màximes oscil·laran entre els 34 i 35 graus.




La protecció de l'exposició directa al sol, el control de les temperatures als domicilis amb algun tipus de climatització i el consum de líquids són les principals recomanacions del departament de Salut per evitar problemes causats per l'onada de calor. L'Ajuntament de Sant Cugat va iniciar l'any 2004 un pla de prevenció contra els riscos de les altes temperatures, especialment dirigit a les persones en edats de risc, com els infants, la gent gran i els malalts crònics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.