Més de 400 santcugatencs segueixen el ramadà


  • Comparteix:

Més de 400 santcugatencs de la comunitat islàmica segueixen aquests dies el ramadà. Els musulmans seguiran el novè mes del calendari musulmà en què es practica el dejuni durant el dia fins el 22 de setembre. La comunitat islàmica santcugatenca remarca que el ramadà és la millor ocasió per aplegar tots els seus membres i preservar les seves arrels.

El novè mes del calendari musulmà marca els 30 dies de dejuni per als fidels d'aquesta religió. Des d'aproximadament les sis del matí fins a les nou del vespre, els membres de la comunitat religiosa no tenen permès ni beure ni menjar. A més, han de resar almenys dues vegades al dia.

Segons el president de la comunitat islàmica de Sant Cugat, Sliman Marzouk, més enllà de les restriccions en l'alimentació, el ramadà suposa un període de superació personal.

Sliman Marzouk

És una prova d'autocotrol mental i físic. Es tracta d'un bon remei per deixar de banda, per exemple, costums nocius per la salut que durant la resta de l'any ens és més o menys difícil.


Marzouk afirma que el període de dejuni és totalment compatible amb la gestió de negocis familiars i feines que requereixin una certa activitat física. Les dones lactants o embarassades, els nens i els malalts són algunes de les persones exemptes de deixar de menjar i beure al llarg del dia.

Sliman Marzouk

Si un treballador de la construcció es veu en una situació de calor intensa, la religió el permet beure aigua sempre que recuperi el dejuni quan pugui.



L'oratori de la comunitat islàmica de Sant Cugat, situat al carrer Montserrat, acull les oracions dels prop de 400 fidels.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.