El 99 per cent dels 7.215 participants a la consulta popular sobre la guerra voten en contra de l'atac


  • Comparteix:

Un total de 7.215 persones han participat entre el 3 i l'11 d'abril a la consulta popular sobre la guerra, que ha organitzat la plataforma local Aturem la Guerra. Els resultats finals demostren el rebuig majoritari dels santcugatencs a l'atac militar contra l'Iraq i a la postura del govern d'Aznar. Prop de 6.000 persones han demanat també la dimissió de la primera tinent d'alcalde i diputada del PP, Berta Rodríguez.

La consulta sobre la guerra s'ha allargat a Sant Cugat fins divendres passat, dia en què es van retirar les urnes que es mantenien als locals de l'Ateneu i al Club Muntanyenc. Els resultats definitius estableixen que prop d'un 99 per cent dels votants no estan d'acord amb l'atac contra l'Iraq, mentre que un 94 per cent dels participants han demanat la convocatòria d'un referèndum vinculant. Prop del 91 per cent dels votants han exigit la dimissió d'Aznar i el seu govern, però aquest percentatge baixa fins el 82 per cent quan es planteja la dimissió de la primera tinent d'alcalde i diputada del PP, Berta Rodríguez.

Un dels portaveus de la plataforma, Ramon Pros, explica que aquesta dada reflecteix que molts ciutadans desconeixen el paper que juguen els regidors populars dins l'equip de govern.

Ramon Pros

Hi ha un desconeixement de la política local, i encara hi ha molta gent que no sap que el PP ha fet un pacte de govern amb CiU


Els 400 vots que s'han recollit a l'institut Arnau Cadell no han entrat al còmput general de Sant Cugat, ja que no incorporaven la quarta pregunta, referent al paper de la diputada del PP Berta Rodríguez. Aquests vots s'han inclòs als resultats de la consulta de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.