La Guitza organitza una xerrada per promoure els sindicalisme propi de Catalunya


  • Comparteix:

Promoure l'enfortiment d'un sindicalisme nacional propi i que representi a tots els treballadors catalans. Amb motiu del proper dia del treballador, el casal popular La Guitza ha organitzat una xerrada divulgativa on es critica la feblesa de la conciència sindical catalana i es remarca la necessitat de potenciar les organitzacions pròpies.

La manca d'un sindicalisme català amb prou força per defensar els interessos dels nostres treballadors és una de les principals crítiques de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i de l'Intersindicat CSC, les dues organitzacions que han participat a la xerrada. Segons un dels representants de l'Intersindicat CSC, Marc Faustino, la conciència sindical catalana és molt feble en comparació amb altres llocs de l'estat com ara Euskadi o Galícia:

Marc Faustino

És increïble que els Països Catalans no tinguin sindicats propis


Faustino ha afegit que són els propis partits nacionalistes els que, des de l'època de la transició, no han sabut configurar una eina sindical d'esquerres pròpia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.