Els centres de salut atenen menys casos de grip A dels previstos amb l'arribada del fred


  • Comparteix:

El fred no ha fet augmentar els casos de grip A

El fred no ha fet augmentar els casos de grip A

Els casos de grip A i grip estacional atesos als centres sanitaris de la ciutat queden molt per sota de les previsions tot i el descens de temperatures. Ho ha confirmat a Cugat.cat el director del CAP de Sant Cugat, Carles Martí, que s'ha mostrat sorprès per aquest fenomen. Tot i això, les autoritats sanitàries remarquen que les mesures per evitar contagis s'han de mantenir.

Habitualment la baixada de temperatures arriba acompanyada d'un augment de casos d'infecció de la grip. Enguany es temia que la incidència de la grip A augmentés considerablement amb l'arribada de l'hivern, però fins ara no ha estat així. El CAP de Sant Cugat no ha vist augmentats els casos de grip A, ni tampoc de grip estacional. En canvi, el centre sanitari ha registrat un considerable repunt de casos de grip intestinal, fet que fa pensar que es tracta d'una epidèmia.

El director del centre, Carles Martí, ha explicat a Cugat.cat que és sorprenent que la grip estacional no hagi tingut una major incidència en aquestes dates.

Carles Martí

Estem sorpresos que no es manifesti la grip estacional, tot i que en alguns països ja havia passat.



De tota manera, el CAP Sant Cugat demana no baixar la guàrdia i mantenir les recomanacions per evitar contagis de grip A.

En el mateix sentit s'ha expressat la directora mèdica del Capio Hospital General de Catalunya, Cristina Carod, que ha recordat que, tot i que gran part de la població ja es troba fora de risc de contagi, cal mantenir l'alerta sobre la malaltia ja que les epidèmies acostumen a ser fluctuants.

Escoltem la doctora Carod en declaracions a Cugat.cat.

Cristina Carod

Tenim més patologies típiques de l'hivern, però les epidèmies fan 'onades' i per això cal mantenir la vigilància.






El pic d'incidència del nou tipus de grip va tenir lloc entre finals de novembre i principis de desembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.