Topada entre CCOO i l'Ajuntament per la contractació de conserges esportius


  • Comparteix:

Vista general del PAV-3 de la rambla del Celler

Vista general del PAV-3 de la rambla del Celler

Comissions Obreres (CCOO) denuncia que l'àrea d'Esports pretenia fer una llista diferenciada per cobrir les places de consergeria d'instal·lacions esportives que hauria discriminat les dones. L'Ajuntament desmenteix rotundament aquesta intenció i assegura que la política de contractació municipal respecta la igualtat de drets entre homes i dones, d'acord amb la legalitat vigent.

La secció sindical de CCOO a l'Ajuntament denuncia que l'àrea d'Esports tenia la intenció de fer una llista diferenciada per fer contractacions de personal de consergeria d'instal·lacions esportives on, segons la seva versió, es pretenia exigir als aspirants unes condicions físiques determinades i 'probablement discriminatòries'. En concret, CCOO critica que s'intentés fixar com a requeriment que el personal contractat ha de poder desplaçar una porteria de futbol, un pes que, segons el sindicat, vulnera la llei de prevenció de riscos laborals que protegeix tots els treballadors, tant homes com dones. CCOO dóna a entendre que l'àrea d'Esports pretenia incloure aquest requeriment per excloure les dones.

En canvi, la responsable de l'àmbit de Serveis Interns de l'Ajuntament desmenteix rotundament el suposat intent de discriminació per raons de gènere. Teresa Prohias recorda que la plantilla del consistori té pràcticament el mateix nombre d'homes i dones, una paritat que també es manté específicament a l'àrea d'Esports. Prohias afegeix que la gravetat de les acusacions de CCOO fa necessària una rectificació pública del sindicat, o bé una denúncia fonamentada dels suposats incompliments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.