El sistema de videovigilància entrarà en funcionament al novembre


Temes relacionats

La Generalitat dóna llum verda a les càmeres de videovigilància a la ciutat (13/mai/10)

El projecte de videovigilància preveu instal·lar 13 càmeres a l'eix de vianants (19/feb/10)


  • Comparteix:

Les càmeres de videovigilància entraran en funcionament al novembre. Ho ha anunciat a Cugat.cat el regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell, que ha reiterat que el sistema permetrà eradicar els petits furts i robatoris amb intimidació que tenen lloc a l'eix comercial. Martorell ha insistit en què les càmeres no són necessàries a l'estació de la Floresta, on en els últims dos anys no hi ha hagut cap denúncia policial.

Al novembre estaran instal·lades i en funcionament les 13 càmeres proposades per l'equip de govern i aprovades per la Comissió de Videovigilància i el departament d'Interior de la Generalitat. Els aparells, cinc giratoris i vuit fixes, se situaran a l'eix de vianants que va des de la plaça de Lluís Millet a la plaça d'Octavià.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell, ha reiterat que les càmeres no s'instal·laran en punts dels districtes, com l'estació de la Floresta, perquè allà no serien necessàries ni efectives. Martorell ha indicat que a l'estació florestana no hi ha hagut cap denúncia per un fet delictiu en els últims dos anys.

Xavier Martorell

L'aspecte d'una persona no vol dir que sigui un delinqüent. No hi ha hagut cap denúncia a la zona en els últims 24 mesos.



El responsable de la Policia Local ha volgut tranquil·litzar els crítics amb el sistema de videovigilància afirmant que està sotmès a controls estrictes, molt superiors als que reben les càmeres dels establiments privats que ja omplen l'eix de vianants de la ciutat.

Xavier Martorell

Ens haurien de preocupar més les càmeres privades. Les públiques estan absolutament regulades.




El projecte de càmeres de videovigilància es finançarà amb una partida del Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) que ascendeix a 180.000 euros.



  • Comparteix:

COMENTARIS

El sistema de video vigilancia en las calles de Sant Cugat ataca las libertades, en todo momento sabran donde estamos ,con quien hablamos, hasta si nos tomamos una cerveza en una terraza. ¿Cuantos policias municipales tiene en plantilla este ayuntamiento? Lo democratico seria que fueran ellos los que vigilasen la seguridad de nuestras calles,en esas cintas quedaran registradas nuestras imagenes, la de los honrrados ciudadanos que vamos a cara descubierta,los delincuentes poniendose un pasamontañas o un burca pueden ocultar su identidad,luego se lo quitan y en paz. Asi que ya esta bien. Esperemos que esas camaras sirvan al menos para identificar a los ciclista que ponen en peligro la integridad fisica de los peatones. Si esos que a bordo de sus vehiculos no respetan los semaforos, circulan por encima de las eceras, van en contra direccion , que no tienen ni seguro y sus veniculos no llevan matriculas. Es curioso en una ciudad donde el peaton esta indenfenso se hacen zonas peatonales para que luego se adueñen de ellas las bicicletas. Muchas campañas se han hecho para concienciar a los conductores de vehiculos a motor que los ciclistas son los mas dabiles, pero ninguna campaña para concienciar a los ciclista del daño que con su vehiculo le pueden hacer a los peatones.Las camaras convierten a nuestra ciudad en un gran hermano, los que delinquen se desplazaran a otras zonas de la ciudad o como he dicho antes utilizaran un pasamontañas o un burca y luego, anda identifica lo que hay debajo.

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 26/mai/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.