Joan Anton Benach tanca el cicle de 'Tertúlia amb amics' parlant del teatre de Baltasar Porcel


Temes relacionats

Arcadi Oliveres, a favor de la vaga general per mostrar el rebuig a les mesures anticrisi del govern ( 8/jun/10)

Virgínia Martínez: 'L'esforç d'un mateix marca la diferència per viure de la música' ( 1/jun/10)


  • Comparteix:

El crític de la Vanguardia Joan Anton Benach, acompanyat de Dolors Vilarasau

El crític de la Vanguardia Joan Anton Benach, acompanyat de Dolors Vilarasau

El crític d'art de la Vanguardia Joan Anton Benach ha explicat l'obra dramàtica de Baltasar Porcel a la darrera cita del cicle 'Tertúlia amb amics' de la temporada. Benach ha valorat positivament la desconeguda faceta teatral de l'escriptor mallorquí que residia a la nostra ciutat i ha destacat que en un moment de la seva vida no li va interessar seguir escrivint textos dramàtics. La xerrada, organitzada pels Amics de Pedra i Sang, també ha servit per introduir les 'Lectures a la fresca', aquest any dedicades íntegrament al teatre de Porcel i que començaran a principis de juliol.

Joan Anton Benach ha explicat que a Porcel no li va interessar continuar fent teatre perquè era més complicat que arribés al públic correctament. El crític d'art ha dit a Cugat.cat que el teatre no és tan directe com la novel·la, on només hi ha l'autor, el paper i el seu públic.

Joan Anton Benach

Jo dic això del teatre i la velocitat perquè en Porcel era un impacient i no estava per històries. Veia el teatre massa complicat.


Benach ha destacat que el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) hauria de revisar l'obra de Porcel ja que, segons el crític, escriu millor que els autors d'ara.

La xerrada ha clòs el cicle 'Tertúlia amb amics'. La seva responsable, Dolors Vilarasau, ha valorat molt positivament la resposta de públic a les quatre cites de les tertúlies d'enguany.

Dolors Vilarasau

La veritat és que els ponents han estat molt bons, molt variats i la gent ha repetit. Per a nosaltres és una valoració molt positiva.


Vilarasau ha explicat que han col·locat aquesta darrera tertúlia dedicada a l'escriptor d'Andratx de manera estratègica per donar el tret de sortida a les 'Lectures a la fresca' d'aquest estiu, que estaran dedicades a Porcel. El cicle començarà el 8 de juliol amb 'L'inspector'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.