Els comerciants santcugatencs continuen apostant pel català com a llengua vehicular


Temes relacionats

Les empreses de serveis bàsics hauran de tenir un telèfon d'atenció gratuït (23/ago/10)


  • Comparteix:

Un dels carrers de l'eix comercial de Sant Cugat

Un dels carrers de l'eix comercial de Sant Cugat

Els comerciants santcugatencs aposten pel català com a llengua vehicular per atendre els compradors. El president de la Federació de Comerciants de Sant Cugat, Josep Lluís Galvany, ha explicat a Cugat.cat que les botigues del municipi sempre han prioritzat l'ús del català, tant pel que fa als rètols dels establiments com a l'atenció oral als consumidors.

Tot i que no ha volgut entrar en valoracions polítiques, el president de la federació santcugatenca ha assegurat en declaracions a Cugat.cat que el català ha estat i serà la llengua dels comerciants de la ciutat.

Josep Lluis Galvan

Nosaltres, des del comerç, seguirem promocionant les coses en català i qui vulgui que ho faci en castellà


Galvany ha fet aquestes declaracions després de l'anunci del PP d'adoptar accions contra el codi de consum català, que ha entrat en vigor aquest dilluns. Segons la formació política, la nova llei 'incompleix' la sentència del Tribunal Constitucional en matèria lingüística, perquè estipula que el client té dret a ser atès, tant oralment com per escrit, en català i el fa obligatori en els rètols dels establiments. A més, el nou codi obliga les empreses de serveis bàsics a disposar de telèfons d'atenció d'incidències i reclamacions gratuïts, i a tenir una adreça física a Catalunya per dirigir-hi les queixes i reclamacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.