Els treballadors dels centres concertats surten al carrer per rebutjar la baixada de sous


  • Comparteix:

Imatge d'un centre concertat

Imatge d'un centre concertat

Els treballadors i els sindicats de l'ensenyament privat concertat surten al carrer aquest dimarts per rebutjar les retallades de sou que pateixen des del passat juliol els mestres del sector a Catalunya. La mobilització es repetirà cada mes fins que duri el conflicte i si no s'arriba a cap acord aquestes accions desembocaran en una vaga de professors el dia 30 de març de 2011.

Segons la Unió Sindical Obrera (USOC), UGT i CCOO la rebaixa salarial es va aplicar el passat mes de juliol fruit de la interpretació del govern català de la mesura del govern espanyol de retallar els sous a les administracions públiques. El sector concertat es vol diferenciar de les escoles públiques ja que diuen no tenir les mateixes condicions laborals ni salarials. A més, argumenten que amb la rebaixa dels sous se'ls ha retallat també la cotització a la seguretat social, mentre que la dels treballadors de l'ensenyament públic s'ha mantingut. Ho explica el secretari d'informació d'USOC, Pere Forga, en declaracions a Cugat.cat.

Pere Forga

El sector públic i el sector concertat no estem en una situació d'igualtat, tot i així se'ns han aplicat les mateixes retallades.


Forga ha lamentat que els professors amb més experiència són els més afectats per les rebaixes de sou i que les retallades s'han fet sense tenir en compte la negociació col·lectiva. El secretari també s'ha referit a Sant Cugat, ja que és una ciutat amb molts centres concertats.

Pere Forga

Sant Cugat té moltes escoles concertades i el professorat està molt preocupat per aquesta situació.


Els sindicats han programat un seguit d'accions reivindicatives entre les quals hi ha concentracions mensuals davant de les delegacions territorials del departament d'Ensenyament el primer dimarts de cada mes, una taula rodona amb els sindicats, una rua reivindicativa per Carnestoltes i l'exposició de pancartes de protesta als centres concertats catalans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.