Sant Cugat comparteix amb l'Amèrica Llatina les seves experiències d'innovació


Temes relacionats

Sant Cugat participa en un congrés internacional per compartir experiències en innovació empresarial (21/oct/10)

Primera pedra virtual de la futura 'ciutat intel·ligent' (15/oct/10)


  • Comparteix:

L'administració electrònica, el sistema de reg automàtic o l'accés lliure a punts de WiFi són alguns dels exemples que fan de Sant Cugat un municipi líder en innovació. Ho ha dit l'alcalde, Lluís Recoder, durant el congrés organitzat aquest divendres per URBsociaL, que ha escollit la nostra ciutat per compartir experiències en matèria de cohesió social, progrés i innovació amb l'Amèrica Llatina.

La importància de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en l'administració local ha estat el tema central a debatre durant el diàleg, que s'ha celebrat aquest divendres a l'@SantCugat. Saber gestionar-les, segons els participants, és clau per avançar en la cohesió social i el progrés. I la nostra ciutat, segons l'alcalde, Lluís Recoder, ho fa, sobretot en els àmbits de promoció econòmica i polítiques mediambientals.

Recoder ha subratllat que la innovació i la tradició s'han de complementar per aconseguir progrés en l'àmbit local.

Lluís Recoder

La tradició i la innovació són dos conceptes complementàris per treballar pel progrés, i aquí a Sant Cugat ho tenim en compte.



Davant representants de diversos països de l'Amèrica Llatina, Recoder ha destacat l'entorn santcugatenc, factor clau per a la innovació. El món universitari, els centres d'investigació i el teixit empresarial promouen un entorn de cooperació i retroalimentació que permet el progrés de la ciutat. Aquests factors permetran, segons l'alcalde, que Sant Cugat es converteixi en 'ciutat intel·ligent'. En aquest sentit, Recoder ha assegurat que qui no treballi en innovació quedarà 'al marge' del progrés.

La regidora d'Immigració, Cooperació i Igualtat, Susanna Pellicer, ha destacat que s'ha escollit Sant Cugat per parlar sobre innovació perquè n'és un model.

Susanna Pellicer

Sant Cugat és un model en sistemes d'innovació local i compartim les experiències amb l'Amèrica Llatina.



Al diàleg, hi ha assistit una representació de diversos països de l'Amèrica Llatina per intercanviar experiències amb Sant Cugat en el marc del congrés que URBsociaL organitza aquests dies a Sitges.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.